Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työteliäs Suomi selätti Saksan kärsivällisyydellään ja jatkaa pudotuspeleihin – "Taisteltiin ja tehtiin tarvittavat maalit"

Saksa ei päästänyt jääkiekon maailmanmestaruutta kahden vuoden takaa puolustavaa Suomea taaskaan helpolla, kun joukkueet iskivät lauantaina vastakkain Latvian MM-kisoissa.

Leijonat kamppaili Riiassa arvokkaan 2–1-voiton vaikeidenkin vaiheiden jälkeen. Arttu Ruotsalainen laukoi 2–1 maalin kattoon ylivoimahyökkäyksestä saatuaan tarkan syötön Anton Lundellilta.

Tovi ennen Ruotsalaisen osumaa Suomi oli pelannut alivoimalla Iiro Pakarisen jäähyn takia. Aina kamppailuvalmis Pakarinen tuli alivoiman päätyttyä jäähyltä jäälle ja pohjusti keskialueen kovalla taklauksellaan Ruotsalaisen ja Lundellin karkumatkan.

– Meillä oli vaisumpiakin hetkiä, mutta taisteltiin ja tehtiin tarvittavat maalit, NHL:stä MM-jäälle avuksi tullut Ruotsalainen kertoi C Moren haastattelussa.

Saksa on viime vuosina ollut Suomelle MM-jäällä hankala vastustaja. Leijonat hävisi Saksalle MM-kisoissa kahdesti peräkkäin 2018 ja viimeksi kultaturnauksessaan 2019.

Sunnuntaina Latvian kohtaava Suomi siirtyi Saksa-voitolla 13 pisteellä B-lohkon johtoon ja varmisti käytännössä pudotuspelipaikkansa.

Lundell avasi hanat ylivoima tykillään

Suomi sai vaikeaksi ennakoituun peliin mainion alun, kun Suomen 19-vuotias ykköshyökkääjä Lundell laukoi Leijonat avauserässä ylivoimalla 1–0-johtoon ajassa 6.17.

Lundellin osuman pohjustivat nopeilla syötöillään turnauksessa Leijonien tehopuolustajaksi noussut Tony Sund ja Jere Innala.

Lundell on aikuisten MM-debyyttikisoissaan tehnyt kolme maalia ja johtanut hyökkäysketjun peliä kypsällä otteella.

– Tosi tärkeä ja hyvä voitto. Tiedettiin, ettei se tule helpolla, Lundell kertoi.

Tulevaisuudessa NHL-uran rakentava nuorukainen ei ujostele vastuuta.

– Nyt on hyvä fiilis. Kun ollaan kirkkaissa valoissa, haluaa näyttää, Lundell lupasi.

Vääntö sopi Pakariselle

Suomen viides MM-ottelu oli ensimmäisessä erässä sukua turnauksen avanneelle USA-pelille. Siinä ottelussa riitti vauhtia, ja sama oli alussa tahti Saksaa vastaan.

Saksa hyydytti Suomen pelinrakentelun ja jarrutti vauhtia toisessa erässä. Pelitempo laski, mikä sopi suomalaisten Toni Söderholmin ja Ville Peltosen valmentamalle Saksalle.

Kokeneen Korbinian Holzerin 1–1-tasoitusmaali turhan helpon näköisesti Jussi Olkinuoran taakse kakkoserän kahdeksannella minuutilla ei tullut enää yllätyksenä. Suomen luistelu kangerteli, hyökkäysten rakentelu oli vaikeaa.

Tämänkertaisessa MM-joukkueessa hyökkäyksen kokeneimpiin kuuluva Pakarinen on tunnetusti vääntöpelissä kotonaan. Hän jätti kaksinkamppailuissa saksalaisen kerran toisensa jälkeen kakkoseksi.

– Saksa pelasi hyvin saatiin tehdä täysi päivätyö. Tapapainoinen 60 minuuttia, parannettiin edellisestä ottelusta, työmyyrä Pakarinen kiitteli.

Ottelu oli vain 12 kertaa torjuneelle Leijona-vahti Olkinuoralle tavallaan hankala, mutta kolmannen erän ratkaisuhetkillä hän oli taas mies paikallaan.