Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Haka jätti nollakerhon voitollaan – "Punainen kortti käänsi pelin kulun"

Pasi Peltola / STT

Nousijajoukkue AC Oulu jäi jalkapalloliigan ainoaksi nollakerholaiseksi, kun Haka haki avauspisteensä Ahvenanmaalta. Toisen puoliajan yhden miehen vajaalla pelannut kotijoukkue IFK Mariehamn hävisi valkeakoskelaisille 0–3.

Peli alkoi kallistua Hakan suuntaan, kun isäntien laitapakki Mikko Sumusalo survoi avausjakson päätösminuutilla jalkapohja edellä Hakan Jakob Bushueta ja joutui ulosajetuksi.

– Punainen kortti käänsi pelin kulun, ja onnistuimme erikoistilanteissa. Hienoa oli avata pistetili, koska seuraavat vastustajamme ovat KuPS ja HJK, henkäisi Hakan valmentaja Teemu Tainio.

Voittomaalin puski Maximus Tainion vapaapotkukeskityksessä korkeimmalle noussut Luiyi de Lucas. Elokuussa Hakaan saapunut 194-senttinen toppari oli omissa korkeuksissaan IFK:n Olawale Tehen muodollisessa vartioinnissa.

Vieraiden toinen maali 71. minuutilla oli Janne-Pekka Laineen, 20, avausosuma liigatasolla. Ilveksen täksi kaudeksi Hakaan vaihtanut Laine laukoi 17 metristä onnekkaasti IFK-toppari Alan Henriquen jalan kautta ylänurkkaan. Janne-Pekan isä Heikki-Jussi pelasi Hakassa 1980-luvulla runsaat 60 liigaottelua.

– Kivahan maali on aina tehdä. Kaunis se ei ollut, mutta maali on aina maali. Palautetta surkean kauden alkumme jälkeen oli tullut, ja harjoituksissa olikin jo aivan eri meininki, Laine totesi.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka