Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fifa tutkii mahdollisuuksia MM-kisojen järjestämiseen joka toinen vuosi

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa tutkii mahdollisuuksia järjestää kansainvälisen maajoukkuejalkapallon kruununjalokivi eli MM-lopputurnaus kahden vuoden välein, niin miehissä kuin naisissakin.

Asiaa halusi selvitettäväksi Saudi-Arabian jalkapalloliitto, ja liiton jäsenten äänestyksessä perjantaina 166 oli Saudi-Arabian kannalla ja 22 vastaan.

Miesten MM-kisat on pelattu sen alusta asti eli 1930 lähtien neljän vuoden välein, lukuun ottamatta toisen maailmansodan aikaa. Kisatauon kutistaminen kahteen vuoteen tietenkin tuplaisi Fifan muhkeat tienestit MM-koitoksista.

MM-tahdin tiivistämisestä on puhuttu jo vuosituhannen vaihteesta lähtien. Viimeksi asiaa toi esille Fifan jalkapallokehityksestä vastaavan osaston johtaja, ex-huippuvalmentaja Arsene Wenger maaliskuussa, mutta Euroopan suurseurojen yhdistys kommentoi ideaa epärealistiseksi. Nyt asia kuitenkin on Fifan selvityksen alla.