Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukko eteni voiton päähän Suomen mestaruudesta – TPS hävisi toisen kerran peräkkäin

Liigan runkosarjavoittaja Lukko on kääntänyt SM-finaalisarjan edukseen. Maanantain kolmas finaali oli 3–1-lukemin numerollisesti tasainen, mutta ottelusarjassa Lukko on vallannut tukevasti kuljettajan paikan.

TPS järkytti Lukkoa ensimmäisen finaalikohtaamisen 4–1-vierasvoitollaan. Yllätystappio ei vienyt Lukon puolustuksen mielenrauhaa, sillä TPS ehti tuon jälkeen pelata miltei kaksi ottelua peräkkäin ilman maalin maalia.

Finaalisarjaa voitoin 2–1 johtava Lukko on voiton päässä historiansa toisesta Suomen mestaruudestaan 58 vuoden tauon jälkeen. Ottelusarja on katkolla Lukolle tiistaina Turussa.

Lehtisen nolla särkyi lopussa

Vierasjoukkue Lukon sankarit maanantaina olivat avausmaalin ensimmäisessä erässä rangaistuslaukauksesta tehnyt Robin Press ja 21 kertaa torjunut maalivahti Lassi Lehtinen.

Lehtinen pelasi finaaleja yli kaksi tuntia ilman takaiskumaalia. Sitten TPS:n Aarne Intonen hautasi kolmannessa loppuottelussa yhdeksän sekuntia ennen loppua 1–3-kavennuksellaan haaveet Lukko-vahdin toisesta peräkkäisestä nollapelistä.

– Pelattiin tänään hyvää puolustuspeliä, ja Lassi Lehtinen oli maalilla erinomainen. Pidettiin joukkueena vastustaja vähillä maalipaikoilla, ottelusarjan nestori, 38-vuotias Lukon hyökkääjä Toni Koivisto kertoi Ylen haastattelussa.

Virta aitiossa, Hämäläinen puhemiehenä

Koronan sairastanut Lukon päävalmentaja Pekka Virta seurasi ja ohjasi peliä istumapaikalla vaihtoaitiossa, mutta puhemiehen roolissa oli edelleen kakkosvalmentaja Erik Hämäläinen.

– Meillä oli hyvä lataus ja saimme vahvan alun peliin. Peli muuttui avauserässä kuitenkin hieman kärsimättömäksi, kun maaleja ei syntynyt, Hämäläinen kertoi.

– TPS laittoi meidät ajoittain kyllä tosi ahtaalle, mutta onneksi puolustuspeli toimi loistavasti, Hämäläinen lisäsi.

Tiistain otteluun Lukko lähtee huolellisen valmistautumisen kautta.

– Katkaisupeli on aina hankala, mutta nyt täytyy vaan ladata energiaa ja voimia huomiseen, Hämäläinen totesi.

Lukko lähti kolmanteen loppuotteluun täysin samalla kokoonpanolla kuin lauantain voittoisassa kotiottelussaan. TPS sen sijaan vaihtoi maalivahtiaan, ja maalin suulle palasi välierissä loistavasti torjunut Karri Rämö. Turkulaisten ykkösvahti Andrei Karejevia välierissä tuurannut Rämö takasi TPS:lle ensimmäisessä finaalissa 4–1-voiton 35 torjunnallaan.

– Emme halunneet tehdä voittopelin jälkeen muutoksia kokoonpanoon, vaikka reservistä olisi löytynyt pelaajia, Hämäläinen summasi.

Rämö palasi TPS-maalille

Toisessa Rauman-finaalissa TPS oli vastustajaa selvästi jäljessä, maanantaina ensimmäisessä kotiottelussaan vähemmän, mutta tälläkin kertaa turkulaismiehistöltä näyttivät loppuvan keinot Lukon puolustuksen murtamiseksi.

Varsinkin toinen erä oli Turussa tarkkaa kaukalomiekkailua, jossa hyvät maalipaikat olivat vähissä. Kolmannessa erässä TPS piristyi orastavaan takaa-ajoon.

Runkosarjan parhaaksi pelaajaksi valittu ruotsalaispuolustaja Press vei Lukon avauserässä rangaistuslaukauksella 1–0-johtoon ajassa 17.21.

Kolmannen finaalin ensimmäinen erä oli ottelusarjan rikkonaisin. Siinä tuomittiin Pressin rangaistuslaukauksen ohella viisi kahden minuutin jäähyä.

TPS oli vaihtanut maalinsa suulle voitto-ottelussa loistaneen Karri Rämön, joka korvasi Andrei Karejevin. 26 kertaa torjuneen Rämön piikkiin ei mene yksikään Lukon maali, sillä Press osui rankkarista, ja Sebastian Revon 2–0 ja Pavol Skalickyn 3–0 syntyivät päätöserän lopussa tyhjään maaliin.