Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Joonas Lehtorannan Feyenoordilla on tiistaina vuori kiivettävänä – Koronaviruksesta parantuneella kotkalaisella on Hollannissa ollut "aika pitkiä poikia vastassa"

Joonas Lehtoranta on tehnyt Hollannissa keskimäärin 9,8 pistettä ja antanut 5,9 syöttöä per ottelu. Luka de Kruijf

Antti Kaarto

KTP-Basketista kotimaisen kauden jälkeen Hollannin koripalloliigaan siirtyneen Joonas Lehtorannan kausi taitaa päättyä tiistaina.

Lehtorannan edustama Feyenoord hävisi lauantaina puolivälierien ensimmäisen osaottelun Landstede Hammersille kotonaan 76–97 (34–54). Toinen osaottelu pelataan tiistaina, ja jatkaja määräytyy otteluiden yhteistuloksen perusteella.

Lehtoranta heitti ottelussa kahdeksan pistettä, otti kuusi levypalloa ja antoi neljä syöttöä. Hänen pelaamisensa oli pitkään vaakalaudalla, koska kotkalaisella todettiin edellisellä viikolla koronavirustartunta.

–En tiedä, mistä se on peräisin. Meillä oli keskiviikkona (28.4.) cupin puolivälierä ja torstaina testattiin positiiviseksi, Lehtoranta kertoi Koripalloliiton tiedotteessa ennen lauantain ottelua.

Hän tervehtyi ja sai negatiivisen testituloksen, mikä oli loukkaantumisista kärsineelle Feyenoordille helpotus. Lehtoranta on saanut paljon vastuuta, kun joukkue on joutunut pelaamaan loppukaudesta hyvin pienellä rotaatiolla.

Isompia pelaajia ja enemmän kuvioita kuin Suomessa

Lehtoranta on pelannut Hollannissa kahdeksan ottelua noin 33 minuutin keskimääräisellä peliajalla. Hänen pistekeskiarvonsa on 9,8 ja syöttökeskiarvo 5,9.

Lehtoranta kertoi tiedotteessa olevansa suorituksiinsa "ihan tyytyväinen".

– Sarja on tasoltaan aika samanlainen kuin Suomessa, mutta täällä on vähän kookkaammat isot pelaajat ja he ovat usein hollantilaispelaajia. On ollut aika pitkiä poikia vastassa.

– Tempoa pidetään yllä ja pyritään nopeisiin ratkaisuihin kuvioiden kautta. Kuvioita on kyllä enemmän kuin Suomessa yleensä, Lehtoranta vertailee.

Kommentoi

Mainos: Kotkan Asunnot

Vuokra-asuntoja kaikkiin elämänvaiheisiin

Palvelut

Ruokapaikka