Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas potkuhuhuista: "Hevonpaskaa"

Formula ykkösten Mercedes-tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas kutsuu "hevonpaskaksi" brittimediassa pyöriviä huhuja, joiden mukaan Mercedes voisi osoittaa hänelle ovea kesken tämän kauden.

Bottas on hävinnyt tallitoveri Lewis Hamiltonille jokaisessa kauden tähän mennessä ajetuista kolmesta kisasta, ja MM-pisteissä hän on jäänyt kärkimies-Hamiltonista 37 pistettä. Bottaksen Mercedes-sopimus kattaa tämän kauden, mutta Daily Mail -lehti julisti , että Mercedes on menettämässä uskonsa Bottakseen ja voisi potkaista hänet pois ennen tämän kauden päättymistä. Juttu tarjoaa Bottaksen paikkaa Williamsia kuskaavalle George Russellille.

– Tiedän, ettei minua korvata kauden keskivaiheilla. Tämä talli ei tee tuollaista. Minulla on sopimus tästä vuodesta, ja luulen, että F1:ssä on vain yksi talli, joka tekee tuollaista. Ja se emme ole me. Joten paineita ei osaltani ole, koska tiedän, missä mennään, Bottas totesi muun muassa Autosportin mukaan .

– Hevonpaskaa on aina liikkeellä, mutta se kuuluu tähän lajiin.

Bottaksella on kauden kolmesta kisasta kaksi kolmossijaa sekä keskeytys Imolassa, kun kolari Russellin kanssa taistelussa yhdeksännestä sijasta päätti suomalaisen kisan. Mutta vaikka ero Hamiltoniin on jo venähtänyt, Bottas uskoo, että tallitoverusten välinen vääntö on kaikkea muuta kuin ohi.

– Kautta on vielä jäljellä 20 kilpailua eli pisteitä on jaossa valtavasti, enkä ole luovuttanut tavoitteestani (maailmanmestaruudesta). Kova työ kantaa hedelmää, niin uskon, joten jatkan työntekoa ja uskomista (tulevaan). Tiedän, että tuloksia tulee vielä.

Hamilton on vuosien mittaan tukenut Bottasta, ja niin seitsenkertainen mestari tekee nytkin.

– Valtteri ylsi paalupaikalle viime kisassa (Portugalissa viime viikonloppuna). Mielestäni ihmisten pitäisi antaa hänen olla ja antaa hänen keskittyä siihen, mitä tekee, Hamilton mietti Espanjan gp-viikonlopun alla Autosportin mukaan .

– Kuten olen aina sanonut, hän on ollut mahtava tallitoveri. Ja ollakseni ihan rehellinen, meillä on mielestäni paras kuljettajakaksikko tällä hetkellä, kun ottaa huomioon tulokset, tasapainon tallin sisällä ja auton kehittämisen. Jossain vaiheessahan tämä muuttuu, minä en ole täällä ikuisesti eikä Valtterikaan, mutta olemme tehneet tulosta vuosien mittaan ja niin teemme vielä jatkossakin.