Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Naisten MM-jääkiekko pelataan elokuun lopulla – IIHF runnoi nopean päätöksen

Janne Lehikoinen / STT

Toukokuulta siirretty jääkiekon naisten MM-turnaus pelataan Kanadassa 20.–31. elokuuta, kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kertoi perjantaina. Turnauksen pelipaikka päätetään tulevien viikkojen aikana.

Kisat piti pelata 6.–16. toukokuuta Halifaxissa ja Trurossa, Nova Scotian provinssissa. Viime viikolla kuitenkin ilmoitettiin, että kisat peruuntuvat alueen koronatilanteen myötä.

– Pelaajat, joukkueet, Kanadan jääkiekkoliitto ja IIHF joutuivat hankalaan tilanteeseen yhtäkkisen perumisen myötä. Tarvitsimme päivämäärät, jotka toimivat joukkueiden osalta ja mahdollistavat myös laajan televisioinnin sekä myös mahdollisuuden siihen, että yleisö pääsee katsomaan pelejä, IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel kertoi.

Ajankohdan löytäminen ei ollut helppoa, kertoi Fasel.

– Joukkueiden tapaamisessamme (torstaina) emme valitettavasti päässeet yksimielisyyteen päivämääristä. Jotkin joukkueet olisivat pelanneet mieluummin syyskuun alussa, toiset elokuun lopulla. Meidän on kunnioitettava eri sarjojen alkuja ympäri maailman ja huomioitava myös marraskuun olympiakarsintoihin valmistautuvien neljän joukkueen tarpeet. Saavutimme kuitenkin tärkeän etapin löytämällä optimaaliset päivät turnauksen järjestämiseen, ja nyt etenemme valitsemaan sopivaa pelipaikkaa.

"Nyt odotetaan, millä ehdoin sinne lähdetään"

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen tervehti tietenkin ilolla nopeasti saatua päätöstä siitä, että kisat eivät jää pelaamatta toisena vuonna peräkkäin. Mustonen kuitenkin muistuttaa, että ongelmat taustalla eivät välttämättä ole kadonneet mihinkään.

– Päällimmäisenä tunteena on tietenkin se, että hienoa, että on kisat. Se on pelaajien ja valmennuksenkin kannalta erittäin hyvä asia. Tämän takia tätä tehdään, Mustonen totesi.

Naisleijonien MM-kisamatka pysähtyi viime viikolla lähtöä edeltävänä iltana.

– Nyt odotetaan, millä ehdoin sinne (elokuun kisoihin) lähdetään. Pelataanko kuplassa vai ei, onko karanteenia vai ei, saako harjoitella (turnauksen) alle vai ei? Olen tässä oppinut, ettei kannata varma olla yhtään mistään. En nuolaise ennen kuin tipahtaa, Mustonen muistutti auki olevista kysymyksistä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka