Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maisa Kuusikko onnistui telinevoimistelun EM-ottelufinaalissa mainiosti – "Ihan mahtava fiilis!"

Tampereen Voimistelijoiden Maisa Kuusikko onnistui perjantaina telinevoimistelun naisten neliottelun EM-loppukilpailussa Sveitsissä mainiosti. 15-vuotias Kuusikko sijoittui Baselissa 13:nneksi pistein 51,266.

EM-karsinnassa Kuusikko oli finaaliin valituista voimistelijoista 18:s, joten hän nousi loppukilpailussa viisi sijaa. Kuusikko paransi finaalissa karsintapisteitään hypyssä, permannolla ja puomilla.

– Ihan mahtava fiilis! Oli kiva kisata, ja kaikki meni aivan superhyvin, Kuusikko kertoi tiedotteessa.

Myöhemmin tänä vuonna 16 täyttävä Kuusikko kilpailee nyt ensimmäistä kauttaan aikuisten arvokisoissa.

Miesten kuusiottelun finaalissa Elias Koski oli 16:s. Voimisteluseura Helsinkiä edustava Koski keräsi yhteispisteet 78,465.

Torstai-illan karsintakilpailussa Koski teki otteluennätyksensä 80,031. Vaikka Kosken perjantaiset kokonaispisteet jäivät karsinnan ennätyksestä, hän jäi hyville mielin finaalistaan.

– Ei ollut niin kevyt päivä kuin eilen, ja eilinen selkeästi painoi. Hyvin sain kuitenkin taas tehtyä melkein kaikki telineet. Nojapuut oli oikeastaan ainoa teline, joka ei ollut eilenkään kovin hyvä, ja tänään se oli vielä eilistäkin huonompi, Koski sanoi tiedotteessa.

Miesten kuusiottelun Euroopan mestariksi voimisteli Venäjän Nikita Nagorni tuloksella 88,032.

Valmentajalta kehuja

Oulun Pyrinnön Ada Hautalan, 17, sijoitus oli 21:s tuloksella 47,832. Karsinnoissa hän oli 20:s. Hautala onnistui perjantaina hypyssä paremmin kuin karsinnassa.

– Tänään ei ollut ihan minun päiväni. Harkkahallissa meni paljon paremmin kuin kisa-areenalla, mutta olen kuitenkin tyytyväinen hyppyyni. Kisassa oli aika paljon uusia juttuja, jotka vähän jännittivät, eivätkä menneet niin hyvin tänään, Hautala summasi finaalinsa.

Naisten telinevoimistelun maajoukkuevalmentaja ja EM-tiiminvetäjä Pauliina Savola oli tyytyväinen suojattiensa suorituksiin.

– Aivan todella hienosti ja tyylikkäästi molemmat tekivät tänään. Maisalta tuli aivan supersuoritus, Savola kehui.

Ennen Kuusikkoa ja Hautalaa edellinen suomalainen neliottelun EM-finalisti oli Annukka Almenoksa, joka sijoittui vuoden 2002 kilpailuissa EM-neliottelun 17:nneksi.

Neliottelun Euroopan mestariksi perjantaina voimisteli Venäjän Viktoria Listunova, joka keräsi finaalissa pisteet 56,731. Viikonlopun telinefinaaleista suomalaiset karsiutuivat.