Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uefa siirtää päätöstä EM-kisakaupungeista perjantaille

Epätietoisuus jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen lopullisista isäntäkaupungeista jatkuu ainakin muutaman päivän. Monet odottivat, että Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoittaa kisaisännistä maanantaina kokouksensa jälkeen, mutta toisin kävi.

Uefa kertoi kotisivuillaan , että päätökset asiassa on määrä tehdä perjantaina. Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin kertoi uutistoimisto AFP:lle, että isännyytensä menettämisvaarassa olevien kaupunkien kanssa halutaan käydä vielä keskusteluita.

EM-lopputurnaus on määrä pelata kesällä 12 kaupungissa eri puolilla Eurooppaa. München, Bilbao ja Dublin ovat vaarassa menettää kisaisännyytensä, koska ne eivät ole pystyneet antamaan takeita katsojien pääsystä EM-peleihinsä.

Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales on kertonut tekevänsä kaikkensa, jotta maa säilyy EM-isäntänä.

Rooma, Pietari, Baku, Budapest, Amsterdam, Bukarest, Kööpenhamina, Glasgow ja Lontoo ovat ilmoittaneet katsojasuunnitelmistaan jo aiemmin.

Niistä ainoastaan Budapest pyrkii täysiin katsomoihin. Muilla paikkakunnilla katsojamääriä on rajoitettu koronatilanteen takia 25–50 prosenttiin yleisökapasiteetista.

Amsterdam, Bukarest, Kööpenhamina ja Pietari ovat ilmoittaneet pitävänsä mahdollisuuden avoinna, että ne pystyisivät ilmoittamaan huhtikuun loppuun mennessä nykyistä suuremmista katsojaluvuista. Lontoo kaavailee ottavansa välieriin ja finaaliin enemmän yleisöä kuin muihin otteluihinsa.

Suomi aloittaa urakkansa Kööpenhaminassa

Historiallisesti miesten EM-turnaukseen päässyt Suomi kohtaa 12. kesäkuuta Tanskan Kööpenhaminassa, 16. kesäkuuta Venäjän Pietarissa ja 21. kesäkuuta Belgian Pietarissa.

Kööpenhamina on ilmoittanut, että Parkenin stadionille voitaisiin ottaa EM-peleihin 11 000–12 000 katsojaa. Pietarin stadionille on tarkoitus ottaa vähintään puolet yleisökapasiteetista eli yli 30 000 katsojaa.

Mikäli epävarmoja isäntäkaupunkeja putoaa pois, niiden ottelut todennäköisesti sijoitetaan muille nykyisille turnauspaikkakunnille. Turnauksen on määrä alkaa 11. kesäkuuta Roomassa ottelulla Turkki–Italia.