Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eemi Tervaportti liitti jälleen yhden maan mestaruusketjuunsa – "Nyt pikku happi ja Suomeen"

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen tähtipassari Eemi Tervaportti saavutti sunnuntaina Puolan mestaruuden, kun hänen edustamansa Jastrzebski Wegiel kukisti Zaksa Kedzierzyn-Kozlen erin 3–1 ja otteluvoitoin 2–0. Tervaportilla on myös Suomen, Belgian ja Kreikan mestaruudet.

– Kyllähän tämä tällaisen ”kohtalaisen erikoisen” kauden jälkeen kiva päätös oli. Kaikenlaista on kauteen mahtunut. Eihän kukaan uskonut, että meillä olisi finaaleissa mitään mahdollisuuksia. Toisin kävi, Tervaportti kertoi Suomen lentopalloliiton tiedotteessa.

Tervaportin vastuu kapeni kauden aikana, kun Saksan maajoukkuepassari Lukas Kampa valtasi passarin tontin itselleen.

– Loppupelissä oma peliaika jäi loppukaudesta vähemmälle, mutta ei se mestaruutta himmennä. Kovasti on töitä tehty tämän eteen, ja alkukaudesta tuli pelattua paljon. Joillekin asioille ei vain voi mitään. Lukas pelasi aivan järkyttävän hienosti nämä finaalit, Tervaportti kehui.

Tervaportti palaa pian Suomeen ja odottaa jo EM-kilpailuja, joiden yksi alkulohko pelataan syyskuussa Tampereella.

– Nyt pikku happi ja Suomeen. Katseet kesään, mutta ei ihan seuraavaan pariin päivään, mestari suunnitteli.

Alangolle ja Kokkoselle pronssia Ranskassa

Suomalaispelaajista myös Niko Haapakoski ja Niko Suihkonen juhlivat viikonloppuna mestaruutta. Haapakosken edustama Selver Tallinna kukisti Baltian liigan finaalissa Saaremaa VK:n erin 3–2. Sauli Sinkkonen edusti Saarenmaata. Suihkosen edustama Plessis Robinson kukisti Ranskan B-liigan finaaleissa Nazairen voitoin 2–0, varmisti mestaruuden ja sarjanousun pääsarjaan.

Suomen naisten maajoukkuepelaajista Kaisa Alanko ja Suvi Kokkonen saavuttivat Ranskan naisten liigan pronssimitalit, kun sarjan kolmas sija varmistui ennen päätöskierrosta. Alangon ja Kokkosen edustama Nantes kukisti Cannesin 3–2.