Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kärpät ja Ilves selviytyivät viimeisinä Liigan puolivälieriin – Sportin ja KooKoon kausi päättyi

Vastakkain Kärppien kultakypärä Cody Kunyk (oik.) ja Sportin Sebastian Stålberg. Timo Heikkala / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Oululainen Kärpät ja tamperelainen Ilves varmistivat perjantaina viimeisinä joukkueina paikkansa Liigan puolivälieriin. Kärpät kaatoi kotijäällään Sportin 3–1 ja aiemmin ensimmäisen pudotuspelikierroksen avauskohtaamisessa.

Ilves voitti otteluparissaan KooKoon yhteismaalein 6–4. KooKoo voitti perjantaina Tampereella 3–2, mutta kotiottelustaan kolmen maalin etumatkan hankkinut Ilves teki 0–3-tappiotilanteessa jatkopaikkaan oikeuttaneet maalit.

Sportin yhteismaalein 7–3 pudottanut Kärpät kohtaa maanantaina alkavissa puolivälierissä HIFK:n ja Ilves runkosarjavoittaja Lukon. Jo aiemmin varmistuneet puolivälieräparit ovat TPS–Pelicans ja Tappara–KalPa.

Kärpissä oli kokemus valttia

Runkosarjan viimeisellä kierroksella seitsemänneksi pudonnut ja suoran puolivälieräpaikan hukannut Kärpät turvasi kahdessa Sport-ottelussa kokemukseen. Keski-iältään selvästi yli kolmekymppisistä Kärppien pelaajista kunnostautuivat ensimmäisessä kohtaamisessa yhteensä 3+4 pistettä tehneet Juhamatti Aaltonen, Cody Kunyk, Shaun Heshka ja Jussi Jokinen.

Kunyk ja Jokinen olivat vauhdissa myös perjantaina, ja tuekseen he saivat Kärppien nestori-kapteenin Mika Pyörälän. Heinäkuussa 40 vuotta täyttävä Pyörälä syötti kolme maalia, Kunyk teki 1+1 pistettä ja Jokinen maalin.

– Aktiivisempia ja pelin päällä oltiin, Kärppien Aaltonen kommentoi C Morelle.

Kärpät oli pudotuspeleissä runkosarjan lopun oululaisjoukkueeseen verrattuna kuin uudestisyntynyt. Pelaajat leikkasivat röyhkeästi vastustajan maalille, jolla rouhijajoukkueeksi mielletty Sport arkaili yllättävän paljon.

Kokenut Sport oli hampaattomuudessaan pudotuspelien suurin pettymys.

KooKoo haastoi Ilveksen tosissaan

Sitä vastoin ensimmäisen ottelun Ilvestä vastaan kolmella maalilla hävinnyt KooKoo lähti haastamaan vastustajaa sumeilematta.

KooKoo oli vaihtanut maalille torstaina epävarmasti pelanneen ruotsalaisvahti Victor Brattströmin tilalle Oskari Salmisen. KooKoo voitti jo kotiottelussaan laukaustilaston selvästi, ja sama tahti jatkui Tampereella. Ilveksen Eetu Mäkiniemi torjui avauserässä 14 kertaa, kun Salminen pääsi kahdella.

Kasperi Ojantakanen laukoi 9. minuutilla KooKoolle elintärkeän 1–0-ylivoimamaalin.

Ilves panikoitui toisessa erässä, kun KooKoon Christian Thomas iski ennen ottelun puoliväliä kaksi maalia 42 sekunnin sisällä. Jälkimmäisen 3–0-osuman NHL:ssä parikymmentä vuotta pelanneen Steve Thomasin poika teki rangaistuslaukauksesta.

Matias Myttysen ja Eemeli Suomen päätöserän kavennusosumat kuitenkin käänsivät otteluparin ja jatkopaikan Ilvekselle.

---

Juttua korjattu klo 21.40: Ilves hankki kolmen maalin etumatkan vierasottelustaan, ei kotiottelusta. Mäkiniemi torjui 11 kertaa, ei 14, ja Salminen ei kertaakaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka