Peli-Karhujen välieräavauksesta tuli jännitysnäytelmä – Alku piti suosikkeja pinteessä, mutta sitten Zykera Rice astui esiin

Zykera Rice otti ohjat silloin, kun PeKa sitä eniten tarvitsi. Raimo Eerola

Jukka Lehtoranta

Runkosarja on runkosarja ja pudotuspelit ovat pudotuspelejä.

Peli-Karhut jyräsi talvella naisten korisliigassa murskavoitosta murskavoittoon, mutta pudotuspeleissä on ollut paljon tiukempaa. Catz vähän säikytteli jo puolivälierissä, ja välierien alkajaisiksi mestarisuosikki sai panna jo ihan kaiken peliin ennen kuin Forssan Alku kaatui Kotkassa 91–85 (37–40).

Alku johti parhaimmillaan 14 pisteellä (51–37), ja PeKa näytti olevan matkalla kauden ensimmäiseen kotitappioon.

Mutta niin vain kotkalaiset kaivoivat hädän hetkellä jostain ylimääräisen vaihteen, nousivat Zykera Ricen johdolla lähelle, Anissa Poundsin ja Maria Jokisen kolmosilla tasoihin, ja viimein Elena Melton korilla edelle 82–80 vajaat kolme minuuttia ennen loppua.

Alku käväisi vielä uudelleen johdossa, mutta Rice, Melto ja lopulta Pounds illan kolmannella kolmosellaan ratkaisivat pelin lopullisesti.

Roosa Lehtoranta taas mukana

PeKa oli saanut takaisin kokoonpanoon puolitoista kuukautta sitten cupin finaalissa loukkaantuneen Roosa Lehtorannan. Hän pelasi kuin ei olisi sivussa ollutkaan ja on Roope Mäkelälle tärkeä lisä rosteriin tiiviissä pudotuspelitahdissa.

Ratkaisijaksi nousi kuitenkin jälleen Rice. Loistava amerikkalainen ei selvästikään ole sataprosenttisessa kunnossa, mutta 80-prosenttisenakin hän pystyy ottamaan joukkueen kannettavakseen.

Alun Ninni Salmi sai pitkään pidettyä Ricen aisoissa, mutta sitten kun PeKa eniten kirkkainta tähteään tarvitsi, Rice puri hammasta ja astui esiin. Hän murjoi 14 minuutissa 20 pistettä kotijoukkueen kuroessa Alun etumatkaa umpeen ja sai lopulta tilastoihin 32 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Pounds heitti 13, Jokinen ja Roosa Lehtoranta 12 ja Melto 10 pistettä. Alun ykkönen oli 21 pistettä säkittänyt Anni Mäkitalo.

Joukkueet kohtaavat toisen kerran sunnuntaina Forssassa. Finaaliin pääsee kolmella voitolla.

Lisää myöhemmin.

Naisten Korisliiga

1. välierä (loppuotteluihin kolmella voitolla):

PeKa–FoA 91–85 (23–18, 14–22, 24–28, 30–17)

PeKa: Zykera Rice 32/10, Anissa Pounds 13/5/6 syöttöä, Maria Jokinen 12/2, Roosa Lehtoranta 12/1, Elena Melto 10/8, Minna Sten 5/1, Linda-Lotta Lehtoranta 5/5, Noora Järvikangas 2/4, Elli Heikkilä 0/1.

FoA: Anni Mäkitalo 21/7, Mia Loyd 15/10, Ninni Salmi 14/6, Keondria Calloway 13/4, Heta Äijänen 10/4, Petra Noponen 7/3, Karoliina Rytkönen 5/0.

Erotuomarit: Henri Hilke, Ariadna Chueca Moreno, David Wunder.

Voitot 1–0.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka