HAS:n Aleksi Leppä ylsi maailmancupin finaaliin Intiassa, ja Juho Kurki teki seuraa – "Ihan mahtavaa"

Antti Kaarto

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä ja Kankaanpään Urheiluampujien Juho Kurki raivasivat tiensä ammunnan maailmancup-kisan finaaliin Intiassa. Leppä (tulos 1 167) oli 50 metrin kiväärin 3x40 laukauksen asentokilpailun peruskilpailussa kolmas ja Kurki (1 165) kuudes.

Finaalin pääsi kahdeksan parasta lähes 40 ampujan joukosta. Koskaan aiemmin maailmancupin kiväärilajin finaalissa ei olla nähty kahta suomalaisampujaa.

– Ihan mahtavaa, iloitsi Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Pirjo Peltola liiton verkkosivujen mukaan.

Leppä ampui polviasennosta tuloksen 387, jolla oli 13:s. Tuuli oli niin navakkaa, että Lepän ampumapaikan edestä lensivät nurin tuuliviirit, joiden avulla tuulta arvioidaan.

Makuulta Leppä ampui tuloksen 391 ja oli sen jälkeen sijalla 16., mutta pystyammunta meni erittäin hyvin: 389 nosti sijoitusta roimasti.

– Jo koelaukauksilla alkoi tuulla todella kovaa, ja tuulen suunta ja nopeus vaihtelivat. Makuulla tuulen ennakoiminen oli todella haastavaa, kun jouduin ampumaan yhden tuuliviirin varassa, Leppä kertoi tiedotteessa.

– Pystystä pääsin ampumaan hyvään ja rauhalliseen väliin, ja tulos oli hyvä. Oli haastava kisa, mutta pidin pään kylmänä.

Delhin maailmancupissa ei jaeta olympiamaapaikkoja, mutta jaossa on maailmancupin pisteitä, joiden perusteella voi saavuttaa paikan Tokioon. Suomella ei ole vielä maapaikkaa kiväärilajeissa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka