Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Joukko kotkalaisnuoria, säestäjät ja Avicii – Katso mielenterveyspäivän kunniaksi tehty video, josta ei tunnetta puutu!

Kymi Sinfonietta halusi tarjota kotkalaisille nuorille mahdollisuuden päästä laulamaan ja osallistumaan videon tekoon. Mukaan saatiin myös kanteletaiteilija Ida Elina.

Kanteletaiteilija Ida Elina lähti innolla mukaan mielenterveyspäivänprojektiin. Arkistokuva. Timo Pyykönen

Johanna Vehkaluoto

Sunnuntaina vietettiin maailman mielenterveyspäivää. Kymi Sinfonietta, kanteletaiteilija Ida Elina ja kotkalaisista nuorista koostuva kuoro yhdistivät voimansa teemapäivän kunniaksi ja tekivät yhteisen videon. Videolla he esittävät yhdessä Aviciin Wake me up -kappaleen.

– Mietimme koko ajan erilaisia ja monipuolisia tapoja tehdä yleisötyötä. Osallistuimme jo viime vuonna mielenterveyspäivään yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa ja halusimme tänäkin vuonna tehdä jotakin aiheeseen liittyvää, kertoo Kymi Sinfoniettan tuotanto- ja markkinointipäällikkö Heidi Mustikkaniemi.

Ida Elinaa ei tarvinnut houkutella mukaan

Tänä vuonna päivän teema oli "Jokaisen nuoren mieli on arvokas".

– Se sopi hyvin meidän muusikkomme ideaan perustaa Kymi Sinfoniettalle oma kuoro. Halusimme tarjota kaikenlaisille nuorille mahdollisuuden päästä laulamaan. Samalla se sopi myös päivän teemaan.

Syntyi idea videosta.

– Otimme yhteyttä kotkalaisiin kouluihin ja saimme mukaan jopa 15 nuorta enemmän kuin odotimme, iloitsee Mustikkaniemi.

Mustikkaniemi kertoo, että kanteletaiteilija Ida Elina on ollut jo kauan Kymi Sinfoniettan mielessä.

– Otimme häneen yhteyttä ja hän lähti heti mukaan. Lasten ja nuorten asiat ovat lähellä hänen sydäntään ja hän ui kuin kala vedessä nuorten ja orkesterin jäsenten joukossa.

Mielenterveyspäivään sopiva kappale

Videolla Kymi Sinfoniettan soittajat, Ida Elina ja nuorten kuoro esittävät yhdessä Aviciin Wake me up! -kappaleen. Mustikkaniemi toteaa, että ruotsalaisen, kolme vuotta sitten itsemurhan tehneen Aviciin kappale sopii hyvin mielenterveyspäivän teemaan.

– Aviciin nimellä on perustettu hyväntekeväisyyssäätiö, joka keskittyy mielenterveysongelmien ja itsemurhien ennaltaehkäisyyn.

Kun videolle tuleva kappale oli valittu, piti esittäjien saada lupa sen sovittamiseen ja esittämiseeen.

– Luvan saamiseen meni puolitoista kuukautta. Meidän piti sitä varten ottaa yhteyttä useisiin kansainvälisiin yhtiöihin. Mutta nyt video on valmis ja siinä näkyy yhdessä tekemisen meininki!

Katso video alta tai Kymi Sinfoniettan You Tubesta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka