Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentti myönsi arvonimiä: Kimmo Naskista satamaneuvos ja Harri Miettisestä kauppaneuvos

Tasavallan presidentti on myöntänyt kauppaneuvoksen arvonimen Kymen seudun osuuskaupan toimitusjohtajalle Harri Miettiselle ja satamaneuvoksen arvonimen Haminan-Kotkan satama oy:n toimitusjohtajalle Kimmo Naskille.

Kimmo Naski, joka on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori, on työskennellyt Haminan-Kotkan sataman toimitusjohtajana vuodesta 2002.

Sitä ennen kotkalaissyntyinen Naski työskenteli Porin satamajohtajana.

Valtioneuvoston kanslian mukaan arvonimi on julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä.

KSO kertoo tiedotteessa, että Miettinen on työskennellyt S-ryhmässä, Suomen osuuskauppojen keskuskunnan (SOK) ja osuuskaupan palveluksessa 25 vuotta. Vuodesta 1988 alkaen hän on toiminut liikkeenjohdon tehtävissä.

Kymen seudun osuuskaupan toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana Miettinen aloitti maaliskuussa 2017.

Yksi Miettisen merkittävimmistä luottamustoimista on SOK:n hallituksen jäsenyys vuodesta 2021 ja hallituksen varapuheenjohtajuus vuodesta 2023. Lisäksi hän toimii muun muassa SOK liiketoiminta oy:n hallituksen varapuheenjohtajana, Kymenlaakson kauppakamarin hallituksen jäsenenä sekä työeläkevakuutusyhtiö Elon hallintoneuvoston jäsenenä ja vuodesta 2022 alkaen hallintoneuvoston puheenjohtajana.