Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Summassa viikonloppuna teatteria ja teinisirkusta – 12–16-vuotiaiden nuorten näytelmä perustuu menestysromaaniin Teemestarin kirja

Tulevana viikonvaihteena nuoret sirkus- ja teatteritaiteen harrastajat pääsevät lavalle Haminassa Summan kylä- ja kulttuurikeskuksessa (entinen Summan koulu).

Haminan kansalaisopiston teatteritaiteen perusopetuksen nuorten ryhmän oppilastyö on Tommi Kainulaisen dramatisoima Veden muisti. Se perustuu Emmi Itärannan yli 20 kielelle käännettyyn esikoisromaaniin Teemestarin kirja. Teos sijoittuu tulevaisuuden maailmaan, jossa vesi ei enää ole ihmisoikeus, vaan hupeneva, armeijoiden kontrolloima vallan väline.

Teatteriryhmässä on kymmenen 12–16-vuotiasta nuorta: Rosa Koho, Moona Koskenheimo, Eija Kujanpää, Olivia Liikkanen, Meeri Nevalainen, Noora Nikunen, Aada Salminen, Airin Semiachkova, Aada Tani ja Sisu Virtanen. Osa on harrastanut teatteria jo vuosia, osa on aloittanut ryhmässä viime syksynä. Haminan Teinisirkuksen Mimosa Silvo tekee yhden roolin ilma-akrobatian keinoin. Näytelmän on ohjannut Henni Kiri.

Veden muisti esitetään Summassa perjantaina 26.5., lauantaina 27.5., maanantaina 29.5. ja tiiistaina 30.5. kello 19. Lippuja myydään ovelta.

Sunnuntaina kaksi sirkusesitystä

Sunnuntaina Summan kulttuurikeskuksessa on sirkuksen vuoro. Haminan Teinisirkuksen show-ryhmän lapset ja nuoret sekä ohjaajat tuovat saliin näytöksen nimeltä FLOW – In The City.

Näytökseen kuuluu esimerkiksi klovneriaa, ilma-akrobatiaa ja yksipyöräisillä taiturointia. Esitykset järjestetään kello 12 ja 16. Lippuja myydään ovelta.

Kyseessä on Teinisirkuksen Sirkus vauhtiin -hankkeen loppunäytös. Hankkeen on osittain rahoittanut Leader Sepra yhteistyössä Haminan kaupungin kanssa. Rahoituksella on lisäksi saatu Summan sirkussaliin hyvät tilat ja tekniikka sekä tilava katsomo.