Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkan torilla käristettiin lauantaina viimeiset vaalimakkarat – Eduskuntavaalien jännitysnäytelmää voi sunnuntaina seurata Kymen Sanomien verkkosivuilla

Tästä jutusta voit tarkistaa myös ohjeet äänestämiseen.

Vaalikampanjoinnin viimeinen päivä oli lauantaina. Esimerkiksi Kotkan torilla oli ehdokkaita kansalaisia tapaamassa. Perinteiseen tyyliin äänestäjille tarjottiin virvokkeeksi kahvia ja makkaraa.

Varsinainen vaalipäivä eli sunnuntai on katukuvassa rauhoitettu äänestämiselle. Vaalilain mukaan vaalipäivänä kampanjointi, mainonta tai muu vaikuttaminen ei ole sallittua äänestyspaikoilla tai niiden välittömässä läheisyydessä. Käytännössä ohje tarkoittaa esimerkiksi Kotkan toria, sillä yksi äänestyspaikka on viereisessä kaupungintalossa.

Näistä eduskuntavaaleista on povattu jännitysnäytelmää. Hyvin todennäköisesti vaalien voittaja ratkeaa vasta myöhään sunnuntaina, mahdollisesti vuorokauden vaihduttua maanantain puolelle.

Miten vaaleissa käy? Sitä voit seurata reaaliajassa sunnuntai-iltana Kymen Sanomien verkkosivuilla.