Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junalakko loppuu – Kotkan ja Kouvolan väliset junavuorot normaalistuvat perjantaina, mutta yksittäisiä poikkeuksia voi vielä tulla

Veturinkuljettajien työriitaan on ratkennut. VR:n mukaan junaliikenne käynnistyy perjantaina aamuyöllä, ensimmäiset vuorot aamuneljän aikoihin.

VR:n tiedotuksesta kerrotaan, että myös Kotkan ja Kouvolan välisen liikenteen on määrä alkaa perjantaina. Matkustajia kehotetaan kuitenkin varautumaan siihen, että vielä perjantaina junavuoroissa saattaa olla sellaisia, jotka korvataan linja-autoyhteydellä. Myös se on mahdollista, että jotkin yksittäiset vuorot jäävät kokonaan ajamatta.

Ajantasaista tietoa junaliikenteen tilanteesta löytyy VR:n junaliikenne-nyt-sivulta sekä VR:n aikatauluhausta.

Veturinkuljettajien lakko pysäytti junaliikenteen maanantaina. Palvelualojen työnantajat Palta kertoo tiedotteessaan, että nyt hyväksytty sopimus kestää maaliskuun 2025 loppuun. Sen aikana palkkoja korotetaan ensin neljän ja myöhemmin kahden prosentin suuruisilla yleiskorotuksilla.

– Sopimus sisältää laajan työhyvinvointihankkeen, jolla tuetaan työhyvinvointia, työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista epäsäännöllisen vuorotyön näkökulmasta sekä mahdollistetaan tehokas työvuorosuunnittelu. Hanke sisältää laajat paikallisen sopimisen mahdollisuudet työehtosopimuksen työaikamääräyksistä, tiedottaa Palta.