Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hamina-päivänä pääsee ilmaiseksi uimahalliin ja kakkukahveille – Uutta kaupunginjohtajaa voi tervehtiä Raatihuoneella

Päivää juhlitaan tänä vuonna 5. huhtikuuta.

Haminan kaupunkipäivä harppaa tänä vuonna eduskuntavaalien yli. Haminan perustamispäivä on 30. maaliskuuta, mutta Hamina-päivää juhlitaan 2. huhtikuuta käytävien vaalien jälkeen keskiviikkona 5. huhtikuuta. Hamina tiedotti päivän juhlallisuuksista perjantaina.

Kaupunki tarjoaa kaikille asukkailleen kakkukahvit Raatihuoneella. Kahvitukset järjestetään kello 12–14 ja 16–18. Tuolloin uusi kaupunginjohtaja Ilari Soosalu on kolmatta päivää virassaan, ja hän on lupautunut olemaan kaupunkilaisten tavattavissa Raatihuoneella.

Raatihuoneella on esillä myös Mikko Rankin maalaama muotokuva eläkkeelle jääneestä kaupunginjohtajasta Hannu Muhosesta. Esillä on myös Rankin maalaamia Haminan saaristoa kuvaavia tauluja sekä vanhoja valokuvia Haminasta ja Vehkalahdelta.

Kaupunginmuseoon ja Kauppiaantalon pääsiäisnäyttelyyn on vapaa pääsy kello 14–18. Linnoituksen uimahalliin pääsee ilmaiseksi koko päivän (6.15–21).

Haminan pääkirjastossa ja Ruissalon kirjastossa on esillä Haminaan ja Vehkalahteen liittyvää aineistoa.

Tänä vuonna Haminan historiaan kuuluu useita tasavuosia. Pietari Brahe perusti Haminan, Veckelax Nystadin, 370 vuotta sitten 30.3.1653. Kaupunki nimettiin Fredrikshamniksi 300 vuotta sitten vuonna 1723. Lähihistoriaan kuuluva kuntaliitos Vehkalahden kanssa tehtiin 20 vuotta sitten vuonna 2003.

Juhlavuoden kunniaksi Hamina liputtaa 30. maaliskuuta–5. huhtikuuta. Raatihuoneen lippusaloissa liehuvat Haminan ja Vehkalahden viirit sekä Haminan kaupunkilippu. Lipputornin huipulle nostetaan Haminan kaupunkilippu. 6. huhtikuuta salkoon palaa jälleen Ukrainan lippu.