Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kelirikkokausi alkaa Etelä-Kymenlaaksossa – Ennusteet lupaavat teille normaalia vaikeampaa kevättä

Raskaat kuljetukset voivat vielä hyödyntää yöpakkasia, jos kuljetuksen ajoittaa aamuun.

Kelirikko alkaa pian Etelä-Kymenlaaksossa. Kaaakkois-Suomen ely-keskuksen tiedotteen mukaan ennusteet lupaavat keskivertoa vaikeampaa kelirikkokevättä.

Lähiviikkojen sää ja paikalliset olot vaikuttavat paljon siihen, kuinka vaikea kelirikosta tulee, tiedotteessa arvioidaan.

Kun sää lämpenee ja pinnat sulavat, esiintyy pintakelirikkoa. Pehmeneminen ja reikiintyminen haastaa teiden kunnossapitoa keväällä.

Paikoin saattaa esiintyä runkokelirikkoa, joka heikentää tien kantavuutta ja aiheuttaa ongelmia raskaalle liikenteelle. Kelirikosta varoitetaan tienkäyttäjiä liikennemerkein sitä mukaa, kun tiestöllä kelirikkoa ilmenee.

Pahimmissa paikoissa tielle voidaan joutua asettamaan painorajoituksia vaurioitumisen ehkäisemiseksi, jotta välttämättömät kuljetukset turvataan.

Toistaiseksi Kymenlaaksossa ei ole tästä syystä painorajoituksia voimassa. Raskaat kuljetukset voivat vielä hyödyntää yöpakkasia, jos kuljetuksen ajoittaa aamuun.

Osalla tiestöä on jouduttu tekemään paikkauksia päällysteisiin talven aikana. Teiden sulaessa ja varsinkin vesisateilla lämpötilan vaihdellessa pienen pakkasen ja plusasteiden välillä vaurioita voi syntyä lisää.