Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bussilakko synnytti Kotkassa kimppakyyti-ilmiön – Kyyditysapua tarjoaa esimerkiksi rekkakuski, joka jäi ahtaajien lakon vuoksi ilman töitä

Ihmiset tarjoavat ja kyselevät kyytejä töihin ainakin kahdessa kotkalaisessa sosiaalisen median ryhmässä.

Linja-autohenkilökunnan lakko on synnyttänyt kimppakyyti-ilmiön kotkalaisissa sosiaalisen median ryhmissä. Ihmiset ovat kyselleet ja tarjonneet toisilleen kyytejä muun muassa Kotkansaaren, Karhulan ja Haminan suuntiin etenkin torstaiaamulle, mutta muillekin tiedossa oleville lakkopäiville.

Kimppakyytiketjuja on ainakin Puskaradio Kotka -ryhmässä sekä Positiivisen palautteen vallankumous Kotka -ryhmässä.

– Lakko vaikuttaa niin paljon työtä tekeviin ihmisiin ja kaikkiin muihinkin, joiden on busseja ja junia käytettävä päivittäin. Itse kuulun siihen ryhmään, jolle bussikyydit ovat välttämättömiä töihin pääsyn kannalta, Muuta ei valitettavasti ole mahdollista käyttää työmatkan pituuden vuoksi, kertoo eräs keskustelijoista.

Rekkakuskilla on aikaa kuljettaa

Eräs kyytejä tarjonneista keskustelijoista on Ella, joka kertoo kommentissaan, että ahtaajien lakon vuoksi hänellä on aikaa kuljettaa ihmisiä paikasta toiseen.

– Jos joku tarvitsee Karhuvuoren suunnalta tai lähistöltä kyytiä töihin johonkin päin Kotkaa, niin voin auttaa. Laittakaa vaan minulle sitten rohkeasti viestiä, kehottaa nainen Puskaradio Kotka -ryhmässä.

Ella on ammatiltaan rekkakuski ja kuljettaa työkseen merikontteja.

– Nyt kun on menossa ahtaajien lakko, minulla ei tietenkään ole töitä. Ajattelin eilen ihan hyvää hyvyyttäni jeesata muita pääsemään töihin, kun ei minulla tässä päivisin ole muutakaan tekemistä, kertoo nainen Kymen Sanomille.

Ella ei pyydä kyydeistä rahaa.

– En todellakaan! En mene konkurssiin siitä, että vien muutamia ihmisiä töihin Kotkan alueella. Ymmärrän, että ihmiset ovat ladanneet Waltti-kortteihinsa kyytiaikaa, eikä taskun pohjalla välttämättä ole ylimääräistä rahaa taksikyyteihin.

Ella on saanut pari kyytitilausta.

– Ehkä se on suomalaista kainoutta, etteivät ihmiset kehtaa ottaa vastaan apua tuntemattomalta ihmiseltä ja pyytää kyytiä.