Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kyminlinnan suunnasta saapuva kevyt liikenne joutui pitkälle kiertotielle Jumalniemessä – Sillan kannen suojarakenteita rakennetaan nyt teltassa, eikä sinne ole jalankulkijoilla ja pyöräilijöillä asiaa

Kyminsuuntien sillan remontin piti valmistua alun perin jo syyskuussa. Nyt määräpäivä on toukokuussa.

Jalankulkijat ja pyöräilijät ovat joutuneet varsin pitkälle kiertotielle Kotkan Jumalniemessä.

Moottoritien ylittävän sillan remontti ei ole vieläkään valmis. Kaupungin tiedotteen mukaan sillan kannen suojarakenteita rakennetaan nyt lämmitetyssä sääsuojassa. Tällä halutaan varmistaa työn laatu.

Turvallisuussyistä kaupunki on joutunut katkaisemaan ajoneuvoliikenteen lisäksi myös sillan kautta kulkeneen kevyen liikenteen.

Kaupunki arvelee tiedotteessaan, että kevyt liikenne on sillalla poikki noin kaksi viikkoa. Kun sääsuoja on purettu, jalankulkijat ja pyöräilijät päästetään jälleen sillalle.

Poikkeustilanteen ajaksi paikalle pystytetään kiertotielle ohjaavat opasteet.

Kiertotie Kyminlinnantieltä muun muassa Jumalniemen kauppakeskukseen kulkee lähempää Karhulan keskustaa. Kalevantien ja Raakunkujan risteyksen jälkeen laskeudutaan alas jokivarteen, suunnataan jokivartta oikealle ja noustaan vähän matkan päästä ylös Ahlströmintielle.

Ajoneuvoliikenne pääsee palaamaan sillalle päällystysten jälkeen. Tämänhetkisen arvion mukaan tämä tapahtuu toukokuun lopussa.

Kyminsuuntien sillan remontin piti valmistua viime syyskuussa. Kymen Sanomat selvitti viime vuonna marraskuun alkupuolella, miksi urakka on venynyt. Kaupungininsinööri Sara Vilander kertoi tuolloin, ettei urakoitsija ollut noudattanut kaikkia työselostuksessa sovittuja asioita.