Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työttömien määrä laskussa Kymenlaaksossa

Etenkin nuorten ja pitkäaikaistyöttömien määrä on vähentynyt.

Viime joulukuussa Kymenlaaksossa oli 8 322 työtöntä, mikä on 749 henkilöä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyys on siis laskenut vuoden 2021 joulukuuhun verrattuna 8 prosenttia.

Kaakkois-Suomen ely-keskus on mitannut työttömien määrää vuodesta 2006 ja joulukuiset luvut ovat tilastojen valossa mittaushistorian matalimmat.

Määrällisesti suurin lasku koettiin Kouvolassa, jossa työttömien määrä väheni 402 henkilöllä. Suhteellisesti laskettuna voittaja on Miehikkälä, jossa työttömyys laski peräti 24 prosenttia.

Laskeva suunta koskee myös nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömiä. Joulukuussa työttömiä alle 25-vuotiaita oli Kouvolan alueella 15 prosenttia vähemmän, kun taas Kotkan ja Haminan seudulla 10 prosenttia vähemmän.

Ely-keskuksen tilastojen mukaan uusien avoimien työpaikkoja oli Kouvolassa 13 prosenttia eli 79 kappaletta enemmän. Toisaalta Kotkan ja Haminan seudulla työpaikkojen määrä laski 31 prosentin verran, joka tarkoittaa 270 avointa työpaikkaa vähemmän.

Lähde: Kaakkois-Suomen Ely-keskus