Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymen Vesi jatkaa lisäkloorausta ja nostaa veteen syötettävän lisäkloorin määrää – Pesäkeluku ei ole laskenut toivotusti

Kymen Vesi jatkaa vesijohtoveden lisäkloorausta Kotkassa. Samalla yhtiö lisää veteen syötettävän lisäkloorin määrää.

Vesiyhtiö tiedotti perjantaina 13. tammikuuta aloittavansa Kotkaan, Pyhtäälle ja Haminaan johdettavan talousveden lisäkloorauksen. Syynä toimenpiteeseen oli kokonaispesäkeluvun nousu talousvedessä. Kokonaispesäkeluku kuvaa veden yleistä mikrobiologista laatua.

Viime viikon perjantaina vesiyhtiö on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan klooraus oli vaikuttanut verkostoveteen arvioitua vähemmän. Kloorin määrä vedessä oli ollut erittäin alhainen, noin 0,05 milligrammaa litrassa. Lisäkloorauksen ajan tavoitetaso on ollut noin 0,3 milligrammaa litrassa.

Kymen Vesi on arvellut pesäkelukujen kasvun johtuvan siitä, että Tavastilan vesitornissa pienennettiin virtausmäärää lokakuussa sähkönsäästösyistä. Aiemmin vesi viipyi Tavastilan suuressa säiliössä noin kaksi vuorokautta. Kun virtaamaa pienennettiin, vesi viipyi säiliössä pidempään.

Vesiyhtiö on selvittänyt myös muita mahdollisia syitä pesäkemäärän kasvulle. Lisäkloorausta jatketaan varotoimenpiteenä niin kauan, kunnes saadaan varmuus pesäkeluvun kasvun syystä. Myös tehostettua näytteenottoa jatketaan.

Kymen Vesi kertoo, ettei kohonneesta pesäkeluvusta aiheudu terveyshaittaa veden käyttäjille ja että talousvettä on voinut ja voi koko ajan käyttää normaalisti.