Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkan kaupunki ostaa seurakunnalta maata Kyyhkylästä – Läjitykseen ja virkistykseen hankittavan alueen koko on 36 hehtaaria ja hinta puoli miljoonaa euroa

Kaupunginvaltuusto päättää asiasta maanantaina.

Kotkan kaupunki hankkii 36 hehtaaria maata Kyyhkylästä maanläjitysalueen ja virkistysalueen muodostamiseksi. Kaupunki kertoo tiedotteessa, että tarkoituksena on hankkia Kotka-Kymin seurakunnalta maa-alue, joka rajautuu Ahlström oy:n käytössä olevaan teolliseen kaatopaikkaan

Kotkan kaupunginvaltuusto päättää asiasta maanantaina.

Tavoitteena on laatia asemakaava, joka mahdollistaa kaatopaikka-alueeseen tukeutuvan maanläjitysalueen perustamisen. Asutuksen lähelle jäävästä alueesta tehdään virkistysalue.

Kauppahinta on noin puoli miljoonaa euroa, mikä sisältää korvauksen alueella kasvavasta puustosta.

Kaupungininsinööri Sara Vilanderin mukaan maanläjitykseen soveltuvaa, taajaman lähellä sijaitsevaa aluetta on etsitty pitkään.

– Alueella olisi tarvetta lisäksi säilyttää väliaikaisesti uudelleen käyttöön tulevia maamassoja. Pysyvään sijoitukseen alueelle sijoitettaisiin puhdasta, mutta rakentamiseen soveltumatonta maa-ainesta sekä niin sanottuja kynnysarvomaita, hän sanoo tiedotteessa.

Vilanderin mukaan kynnysarvomaassa on vähäisiä haitta-ainepitoisuuksia, jotka kuitenkin alittavat asumisen rajana olevan ohjearvon.

Kotkan tontti-insinööri Katri Ervastin mukaan alustavasti vanhalle kaatopaikalle kulkevaa tietä voitaisiin käyttää uuden maanläjitysalueen kulkureittinä, jolloin häiriö Kyyhkylän ja Itärannan asutukselle säilyisi vähäisenä.

– Asemakaavan laatimisen yhteydessä kuullaan läheisten alueiden asukkaita, Ervasti kertoo tiedotteessa.