Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kloorin hajua ja makua voi havaita maanantaista alkaen vesijohtovedessä Kotkassa, Pyhtäällä ja Haminassa

Kymen Vesi tiedotti Tavastilan vesitornin veden lisäkloorauksesta aluksi perjantaina yhtiön verkkosivuilla ja tiedotusvälineille sekä erityisryhmille kuten sairaalaan. Tekstiviestit päätettiin lähettää maanantaina Kotkan ja Pyhtään asiakkaille.

Kymen Vesi aloitti klooripitoisuuden lisäämisen vesijohtoveteen viime perjantaina. Syynä oli bakteeriarvojen kohoaminen Tavastilan vesitornissa. Kymen Vedestä painotetaan, että vesi on ja on ollut koko ajan juomakelpoista.

Klooripitoisuuden nousemisen voi havaita talousvedessä kloorin hajuna tai makuna. Kymen Veden laitospäällikkö Emmi-Maria Ukko arvioi, että herkimmät kuluttajat voivat havaita muutoksia maanantain aikana. Tavastilan vesitornin kautta talousvettä menee koko Kotkan, Pyhtään ja Haminan alueelle.Veden kokonaispesäkeluku 10. tammikuuta otetussa näytteessä Kotkassa oli 1 100 pmy/ml. Normaali kokonaispesäkeluku on alle 20 pmy/ml.

Talousveden kloorauksen määrää lisättiin perjantai-iltana, koska viime viikon tiistaina Tavastilan vesitornin vesinäytteissä näkyi kohonneita pesäkelukuja.

Vesi ei ole haitallista

Ukko muistuttaa, että niin vedessä kuin kaikkialla muuallakin on bakteereja. Vain raja-arvot ylittävä määrä haitallisia bakteereja tarkoittaa, että veden käyttämistä pitää välttää ja sitä, että vesi voi aiheuttaa sairastumista. Kymen Vesi ei ole todennut talousvedessä tautia aiheuttavia bakteereita.

– Vettä voi käyttää normaalisti, Ukko toteaa.

Juttua päivitetty 16.1.2022 klo 21.03. Päivitetty otsikon aikamuotoa.