Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymen Vesi nostaa kloorin määrää Tavastilan vesitornissa kohonneiden pesäkelukujen vuoksi – Ei vaikutusta veden juomakelpoisuuteen

Klooripitoisuuden nosto vaikuttaa veden makuun Kotkassa, Pyhtäällä ja Haminassa.

Kloorimäärää lisätään Tavastilan vesitornin vedenjakeluverkostoon lähtevässä vedessä. Verkosto kattaa alueita Kotkassa, Pyhtäällä ja Haminassa. Verkostovesi on edelleen täysin juomakelpoista, eikä kloorin määrän lisäämisellä ole siihen vaikutusta.

Klooraus aloitetaan perjantai-iltana. Vaikutus on havaittavissa verkostovedessä muutaman päivän viiveellä alueesta riippuen.

– Kloori on sellainen aine, että vaikka pitoisuudet ovat pieniä se on todella herkästi aistittavissa veden hajusta ja mausta, Kymen Veden laitospäällikkö Emmi-Maria Ukko kertoo.

Veden klooripitoisuutta nostetaan kohonneiden pesäkelukujen vähentämiseksi. Pesäkeluku mittaa veden mikrobiologista laatua ja siinä esiintyvien harmittomien mikrobien määrää. Kohonneet pesäkeluvut eivät kuitenkaan aiheuta terveyshaittaa ja vettä voi käyttää täysin normaalisti. Vedestä ei ole havaittu tautia aiheuttavia bakteereita.

Kohonneet pesäkeluvut taas johtuvat Kymen Veden mukaan Tavastilan vesitornin virtausmäärien pienentämisestä. Tämä on johtanut siihen, että vesi on seisonut tornissa normaalia pidempään. Tilannetta on pyritty korjaamaan kloorimäärän kasvattamisen lisäksi veden virtauksen nostamisella.

Jos vesi maistuu tai haisee häiritsevältä, voi vettä seisottaa avoimessa astiassa pöydällä tai jääkaapissa. Tämä auttaa saamaan kloorin maun pois vedestä. Myös veden keittäminen auttaa, sillä silloin kloori haihtuu nopeammin pois.