Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Utin helikoptereiden pimeälennot alkavat taas Kymenlaaksossa – Valot voivat näkyä kauas ja melua aiheutua

Helikopterit osallistuvat alkuvuoden aikana myös Puolustusvoimien sotaharjoituksiin, joihin liittyvät lennot voivat poiketa pimeälentokoulutuksesta.

Utin jääkärirykmentin pimeälentoharjoitukset alkavat maanantaina 16. tammikuuta. Kevätkauden koulutuslennot helikoptereilla ajoittuvat viikoille 3, 5, 7, 13 ja 16 sekä keskittyvät pääosin Kymenlaaksoon.

Maavoimat kertoo tiedotteessa, että miehistöä koulutetaan NH90-kuljetushelikoptereilla ja MD500-kevythelikoptereilla. Koulutuslennoissa käytetään ajoittain matalaa lentokorkeutta ja tehdään maastolaskuja.

Lentotoiminnassa saatetaan käyttää valonheittimiä sekä omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, joiden valokeilat voivat näkyä kauas. Toiminnasta voi aiheutua meluhaittaa, jota pyritään välttämään suuntaamalla toimintaa harvaan asutuille alueille sekä noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Lennot keskittyvät noin 150 kilometrin säteelle Utin lentokentästä. Osa lennoista suuntautuu eteläiselle meri- ja rannikkoalueelle.

Koulutusviikkoina lentotoiminta alkaa pääsääntöisesti maanantai-iltaisin sekä päättyy torstain ja perjantain välisenä yönä. Lennot aloitetaan pimeän tultua ja ne päättyvät, kun suunnitellut lentokierrokset on saatu tehtyä, kuitenkin viimeistään kello neljään mennessä. Arkipyhinä ei ole pimeälentokoulutukseen liittyvää lentotoimintaa.

Lentotoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa, jota pyritään välttämään suuntaamalla toimintaa harvaan asutuille alueille sekä noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Pimeälentoharjoitukset liittyvät helikopterimiehistöjen koulutukseen sekä helikopterien virka-apuvalmiuteen kuuluvan pelastuspäivystyksen harjoitteluun.

Helikopterit osallistuvat alkuvuoden aikana myös Puolustusvoimien sotaharjoituksiin, joihin liittyvä lentotoiminta voi olla ympärivuorokautista ja poiketa pimeälentokoulutuksen toiminta-alueesta.