Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hätäkeskus sai ilmoituksen Haukkavuoren koulun luona lapsia autoonsa houkutelleesta miehestä – Koulussa kerrattiin turvataitoja, ja niistä voidaan puhua myös kodeissa

Haukkavuoren koulun oppilaiden vanhemmat saivat torstaina Wilma-viestin epäilyttävästä kohtaamisesta koulun lähistöllä.

Haukkavuoren koulun oppilaiden vanhemmat saivat torstaina iltapäivällä Wilma-viestin, jonka mukaan vieras mies oli koulun läheisyydessä houkutellut tyttöjä autoonsa tarjoamalla jäätelöä.

Viestissä koulun apulaisrehtori kertoi koulun henkilökunnan puhuvan oppilaiden kanssa turvataidoista ja vieraan henkilön kohtaamisesta. Apulaisrehtorin mukaan myös kodeissa voidaan keskustella lasten kanssa siitä, ettei tuntemattoman henkilön matkaan tule lähteä, eikä ottaa häneltä mitään vastaan. Apulaisrehtori kertoo asian olevan poliisin tiedossa.

Rikosylikonstaapeli Jarmo Rahkola Kaakkois-Suomen poliisista vahvistaa, että Haukkavuoren koulun lähistöllä tapahtuneesta epäilyttävästä kohtaamisesta oli ilmoitettu hätäkeskukseen, mutta epäiltyä henkilöä ei ollut saatu selville eikä puhutettavaksi. Rahkolan mukaan rikosilmoitusta asiasta ei ollut tehty.

Rahkola sanoo, ettei vastaavia tapauksia ole viime aikoina tullut Kotkasta poliisin tietoon.

– Jos niitä olisi ollut enemmän, niin varmasti olisi jo rikosilmoituksiakin tehty. Toistaiseksi on tiedossa vain tämä yksi ja toivotaan, että tähän jääkin, sanoo Rahkola.

Rahkolan mukaan turvataidoista puhuminen koulussa ja kotona on hyvä idea. Vinkkejä oikeanlaiseen keskustelutyyliin löytyy muun muassa Mannerheimin Lastensuojeluliiton sivuilta.