Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pesukone alkoi savuta kerrostalossa Kotkansaarella, asukas raahasi laitteen rappukäytävän kautta ulos – "Urheilemaan on joutunut"

Neuvokkaasti toiminut asukas sai estettyä tulipalon syttymisen kerrostaloasunnossa Kotkansaarella keskiviikkoiltana. Ensimmäisen kerroksen asunnossa pesukone alkoi voimakkaasti kärytä.

Kymenlaakson pelastuslaitos kertoo, että asukas irrotti töpselin seinästä ja raahasi sen jälkeen savuavan koneen ulos rappukäytävän kautta. Ulkona pesukone syttyi kunnolla liekkeihin, ja asukas aloitti alkusammutuksen lumella.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalovaara oli kuitenkin ohi, sillä pesukone oli viety niin pitkälle pihamaalle, ettei tuli olisi enää pystynyt mihinkään tarttumaan. Ilman asukkaan nopeaa toimintaa olisi asunnossa syttynyt vähintään jonkinlainen tulipalo.

– Pesukone oli pienehkö, mutta urheilemaan on joutunut, kun se on rappukäytävän kautta ulos viety, pelastuslaitokselta kommentoidaan.

Asunnossa jouduttiin tekemään savutuuletusta, mutta muita vahinkoja ei ollut. Rappukäytävässä oli hieman savua, mutta se tuulettui tuuletusparvekkeiden kautta.

Hälytys Kymenlaaksonkadulle tuli hieman ennen kello 18.