Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkan ja Haminan seudun kouluissa pelkkää kasvisruokaa kerran viikossa – Kymijoen ravintopalvelut lisää kasvisruuan määrää kouluruokaloissa ja opiskelijaravintoloissa

Yhtiö kertoo tehneensä sitoumuksen asiasta.

Kymijoen ravintopalvelut alkaa tarjota oppilas- ja opiskelijaravintoloissa kasvisruokaa molempina vaihtoehtoina kerran viikossa.

Yhtiö kertoo tiedotteessa tehneensä sitoumuksen asiasta.

Muutoksella on tarkoitus totuttaa ruokailijoita kouluruokailusuosituksen mukaiseen kasvispainotteiseen syömiseen.

Ravitsemissitoumus tehdään Sitoumus 2050 -verkkopalvelussa, jossa organisaatiot, yritykset ja yksityiset henkilöt voivat antaa kestävän kehityksen sitoumuksia.

Kymijoen ravintopalveluiden oppilas- ja opiskelijaravintoloissa on tarjolla päivittäin kaksi ateriavaihtoehtoa, joista ensimmäinen on kasvisruokaa. Nyt kasvisruokaa tarjotaan kuusi kertaa molempina ateriavaihtoehtoina 12 viikon ruokalistakierron aikana.

Tavoitteena on lisätä näiden päivien määrää vuosittain kahdella niin, että vuoden 2025 loppuun mennessä kasvisruokaa tarjotaan molempina vaihtoehtoina kerran viikossa eli 12 kertaa ruokalistakierrossa.

Aterioiden riittävä proteiinisisältö varmistetaan palkokasveilla, muilla kasviproteiinin lähteillä, maitovalmisteilla tai kananmunalla.

Vuoden 2021 syksyllä julkaistussa sitoumuksessa yhtiö julkisti tarjoavansa oppilas- ja opiskelijaravintoloissa joka päivä kasvisruokaa ensimmäisenä ateriavaihtoehtona. Kasvisruoka merkitään ensimmäisenä ruokalistaan ja tarjotaan ensimmäisenä tarjoilulinjastossa.

Saman vuoden alussa julkaistussa sitoumuksessa yhtiö julkisti valmistavansa sairaaloihin ja asumispalveluyksiköihin entistä vähemmän punaista lihaa sisältäviä aterioita. Ne korvataan kasvisruoilla tai kala- tai siipikarjaa sisältävillä ruoilla.

Kymijoen ravintopalvelut on julkisomisteinen ravintopalveluja tuottava yhtiö. Omistajia ovat Kotkan kaupunki, Kymsote eli Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä, Ekami eli Kotkan–Haminan seudun koulutuskuntayhtymä sekä Haminan kaupunki.

Yhtiö valmistaa päivittäin yli 15 000 annosta noin 160 keittiöalan ammattilaisen voimin.