Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi valvoi huumeiden katukauppaa tehostetusti Kymenlaaksossa – Tällä kertaa kovia aineita löytyi vain vähän

Kymenlaaksossa valvottiin huumeiden katukauppaa kauppakeskuksissa, kävelykaduilla ja muilla julkisilla paikoilla kahtena viikonloppuna syys- ja lokakuussa.

Poliisi sai tehostetun valvonnan aikana kiinni yli kymmenen rikoksesta epäiltyä koko Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella.

Rikoskomisario Lauri Ristola kertoo, että Kymenlaaksossa tehdyissä etsinnöissä takavarikoitiin 32 kannabiskasvia kahdesta eri kasvattamosta.

Lisäksi alueelta löytyi kannabiksen viljelyssä käytettyä välineistöä, noin 200 grammaa marihuanaa ja pienempiä määriä amfetamiinia.

– Myönteistä, että vaarallisia huumausaineita ei tällä kertaa tavattu juurikaan, Ristola sanoo. Tosin katukaupan valvonnan tulokset vaihtelevat, ja tehostettua valvontaa tehdään useita kertoja vuodessa. Ristola muistuttaa, että vastaavaa toimintaa tehdään jatkuvasti poliisin perustyön ohessa.

Liikenteestä pysäytettiin neljä huumausaineiden vaikutuksen alaisena ollutta kuljettajaa Kaakkois-Suomesta.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen toimintasuunnitelman mukaisesti valvontaa kohdennetaan yksittäisille huumeiden käyttäjille huumeita myyviin ja huumeiden myynnistä johtuviin häiriöihin. Poliisin tehtävänä on torjua huumausainerikollisuutta ja toimia kohdistetaan kaikkiin huumevälityksen tasoihin maahantuonnista katukauppaan.

Valvonnassa paljastuneiden rikosten esitutkintaa jatketaan nimikkeillä huumausainerikos, rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos.