Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkassa lokakuussa järjestettävän Aaltoja-festivaalin valoreitti on julkaistu – Teoksia on reitillä liki 20

Viime syksynä suuren suosion saanut Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa -tapahtuma laajenee tänä vuonna Kotkan keskustan ulkopuolelle. Lokakuussa järjestettävän tapahtuman teospaikat sekä valoreitti on nyt julkaistu, kertoo Kotkan kaupunki tiedotteessaan.

Viimevuotiseen tapaan valoreitti alkaa Haukkavuoren näkötornilta. Tornin luona sijaitseva Niko Tiaisen Kaanon-teos on yleisön "soitettavissa" oleva interaktiivinen ääni- ja valomaisema.

Näkötornilta reitti jatkuu muun muassa Sapokan laululavan ja Maretariumin kautta Kotkamillsin tehtaan piipun juureen sekä Isopuistoon.

Tapahtuman avajaiset järjestetään Kotkan kaupunginteatterilla keskiviikkona 19. lokakuuta alkaen kello 18. Avajaiset ovat kaikille avoimet ja maksuttomat. Itse tapahtuma jatkuu keskiviikosta lauantaihin 22. lokakuuta.

Keskustan ulkopuolella teoksia on näytillä Kyminlinnassa, Karhulassa sekä Sunilassa. Lasten kulttuurikeskuksen järjestämää ohjelmaa on tarjolla Karhulan torilla sekä kauppakeskus Pasaatissa.

Festivaalia ovat toteuttamassa useat eri toimijat. Tapahtuman muu ohjelma täydentyy syksyn mittaan.