Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omakotitalon asukkaalla kävi tuuri Karhulassa – Työpäivän aikana kodin sähkölaite syttyi palamaan, mutta sammui itsestään

Karhulassa sattui torstaina iltapäivällä läheltä piti -tilanne, jossa omakotitalo olisi voinut tuhoutua pahimmassa tapauksessa. Nyt tulipalolta kuitenkin vältyttiin onnekkaan sattuman ansiosta, Kymenlaakson pelastuslaitokselta kerrotaan.

Omakotitalon asukas oli töistä kotiin palattuaan huomannut, että pieni sähkölaite oli syttynyt palamaan päivän aikana. Onnekkaasti palo oli sammunut itsestään, joten paiaklle kutsutun pelastuslaitoksen tarvitsi vain tuulettaa tilat.

Palamaan syttynyt laite oli asuintiloissa oleva lämmityksen ohjaustermostaatti. Vaikka lämmitys ei kesäkeleillä ollut päällä, ohjaussähkö oli, ja laite vikaantui itsestään. Pelastuslaitos muistuttaa, että tämä riski on olemassa kaikissa sähkölaitteissa, ja muun muassa siksi kodeissa on palovaroittimet.

Hälytys pienestä rakennuspalosta tuli kello 15.43.