Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haminan Syväsatamassa syttyi tulipalo lastaustyössä olleessa pyöräkuormaajassa – Kuormaaja oli rahtilaivassa järjestelemässä lastia

"Vahingot olivat hyvin pienet suhteessa siihen, mitä ne olisivat voineet olla", kommentoi päivystävä palomestari Antti Kosonen.

Pyöräkuormaajan konehuoneessa syttyi tulipalo Haminassa maanantaina iltapäivällä. Hälytys liikennevälinepalosta annettiin Ahtaajantielle Syväsatamaan puoli viiden jälkeen.

Päivystävä palomestari Antti Kosonen kertoo, että kuormaaja oli syttymishetkellä laivan ruumassa järjestelemässä rahtilaivan lastia.

– Kuski mallikkaasti suoritti alkusammutuksen. Meille ei jäänyt muuta kuin varmistaa, että palo on sammunut, Kosonen sanoo.

Palo sai alkunsa kuormaajan konehuoneesta. Kosonen arvioi, että pakosarjan päällä on ollut öljyä, muuta rasvaa tai jotakin muuta sinne kuulumatonta.

– Pakosarjan kuumettua se on sitten syttynyt palamaan, Kosonen toteaa.

Potentiaaliset miljoonavahingot typistyivät tuhansiin euroihin

Kosonen kiittelee kuormaajakuskin neuvokkuutta tilanteessa.

– Vahingot olivat hyvin pienet suhteessa siihen, mitä ne olisivat voineet olla, Kosonen kommentoi.

Jos kone olisi jatkanut palamistaan ruumassa, vahingot olisivat Kososen mukaan olleet miljoonaluokkaa. Nyt selvitään yksittäisillä tuhansilla, Kosonen sanoo.

– Kuormaaja vaatii vähän putsausta, tarkistusta ja huoltoa, kun sammutin on konehuoneeseen laskettu.

Palo sammui kahdella jauhesammuttimella, jotka olivat koneessa valmiina. Kuormaaja nostettiin satamanosturilla laiturille, jossa pelastuslaitos suoritti jälkisammutuksen.