Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Haluan suunnitella käytännöllisyyttä" – Pyhtääläisen Maiju Kurosen intohimo on sisustus

Maiju Kuronen pitää etenkin säilytysratkaisujen ja käytännöllisten kalusteiden suunnittelemisesta.

Ensin Lappeenrannasta Kotkaan muuttanut pariskunta kaipasi enemmän luonnonrauhaa, hiljaisuutta ja yksityisyyttä. Sitä löytyi Pyhtään Länsikylästä 80-luvun omakotitalosta.

Vanhusten parissa työskentelevä Maiju Kuronen ja 5-vuotias kääpiövillakoira Luka ottavat vieraan vastaan. Talon rouva on saanut toteuttaa itseään omassa talossa. Jopa niin paljon, että tuttavat ovat innostaneet julkaisemaan hänen käytännöllisiä kodinratkaisujaan.

– Yksi nainen sanoi, että sinun täytyy päästää nuo maailmalle. Kainona suomalaisena olen alkanut laittaa kätteni töitä Instagramiin ja nyt kerron myös lehdelle.

Uusia ideoita

Kuronen ei tiedä mikä iski alun perin. Hän oli tehnyt aiemmin pöydän olohuoneeseen liimapuulevystä, mutta uudessa kodissa se ei näyttänyt enää hyvältä.

Niinpä materiaaliksi valikoitui tuppeensahattu koivu. Siitä hän kasasi uuden sohvapöydän. Hän esitteli sen enemmänkin sisustuselementtinä, vaikka se onkin päivittäisessä käytössä.

– Rakastan suunnitella kaikenlaista, erityisesti erilaisia säilytysratkaisuja, käytännöllisiä kalusteita ja tiloja.

Käytännöllisyys onkin lähtökohtana kaikessa hänen suunnitelmissaan. Täytyy löytää silmää miellyttävä käytännön ratkaisu pöydäksi, yöpöydäksi, keittiöön tai kodinhoitotilaan.

– Tässä olohuoneessa on tyypillinen 80-luvun haitaripatteri, minkä eteen maalasin vaakarimat ja päällä on raolliset ikkunalaudat, että lämpö pääsee nousemaan. Se on nostettavissa pois ja helppo imuroida.

Kohdevalot ovat lukuluukun alla

Suunnittelun ja rakentamisen taustatukena on insinööripuoliso. Iso kohde on makuuhuoneessa sängyn hyllyratkaisu. Kaapit on yhdistetty paksulla vanerilevyllä.

– Siellä on led-valot, joiden päälle laitoin tummennuskalvon antamaan hillittyä yleisvaloa. Entä, jos joku haluaa lukea kirjaa, kun toinen nukkuu? Netistä löysin sivuun työnnettävän saunanventtiilin, jota kutsumme "lukuluukuksi".

Lukuluukun alla on led-kohdevalo, molemmilla omansa. Etureunaan on laitettu lista, joten vierestä katsoen ei edes huomaa vetoluukun nuppia.

– Tämä on ollut kiva projekti ja kun sen sai valmiiksi, mietti mitä seuraavaksi. En tiedä, mistä niitä ideoita tulee.

Tulee mistä vain, ne lähtevät käytännön tarpeesta helpottamaan arjen toimivuutta.

Joskus se on kaupassa vaakatason hyllynä kaupatun hyllyn asentaminen pystyyn kolmen lokerikoksi tai allaskaapin kääntäminen ylösalaisin. Siitä Luka-koira sai kaariovellisen nukkumapaikan.

Työhuoneen uudistaminen meneillään

Parhaillaan on työn alla miehen työhuoneen uudistaminen. Maalipintojen lisäksi Kuronen suunnittelee huoneeseen ratkaisua, miten se voi olla myös vierashuone.

– Ihanaa, kun omakotitalossa saa tehdä kysymättä keneltäkään.

Ennen aloittamistaan hän kysyi mieheltään, mitä tämä hakee työhuoneeltaan, mikä hänelle toimii siellä.

– Haluan suunnitella käytännöllisyyttä.

Hän kertoi katsovansa kiinnostuneena television sisustusohjelmia.

– Katselen ohjelmia, mutta en ota sieltä mitään suoraan, vaan ideoita. Miten ratkaisun tekisi omalla twistillä.

Maiju Kuronen julkaisee kohteitaan Instagram-tilillä makus_craft_and_desings.