Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljännen koronarokotteen voivat hakea nyt kaikki 65 vuotta täyttäneet – Pasaatin rokotuspisteellä on käynyt kuhina: "Näkyvissä on selvä vilkastuminen"

Walk in -pisteitä on Kotkan lisäksi Karhulassa ja Haminassa.

Koronarokotteen neljännen annoksen voivat hakea nyt kaikki 65 vuotta täyttäneet Kymsoten alueella. Rokotuksen saa ajanvarauksella ja walk in -pisteillä.

– Meillä on melkein kaikki ajanvaraukset täynnä, ihan yksittäisiä aikoja on vapaana. Näkyvissä on selvä vilkastuminen, kertoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Mari Ollas.

– Walk in on käynyt aika kiivaana. Kotkassa Pasaatissa on käynyt tänään 126 asiakasta hakemassa koronarokotteen, Ollas sanoi maanantaina.

– Meillä on myös Haminan ja Karhulan pisteet auki tänään, molemmissa toimii walk in joka arkipäivä.

Ensimmäinen viikko on vilkkain

Neljäs rokotus on porrastettu ikäluokittain kahden viikon välein. 25. heinäkuuta alkaen rokotteen saattoivat hakea 70–74-vuotiaat. Rokotteita haettiin meripäiväviikollakin aktiivisesti.

– Silloin Kotkan rokotuspiste oli auki vain tiistaina, torstaina ja perjantaina. Sillä viikolla rokotettiin keskimäärin 150 asiakasta päivässä, Ollas kertoo.

– Se on paljon siihen verrattuna, että keväällä meillä oli tosi hiljaista ja rauhallista. Nyt on kivasti käynyt ihmisiä ja olemme tyytyväisiä siihen, tietysti enemmänkin voisi käydä.

60 vuotta täyttäneet voivat hakea neljännen annoksen 22. elokuuta alkaen eli kahden viikon kuluttua.

– Yleensä ensimmäinen viikko on ollut napakampi ja asiakkaat ovat hakeutuneet rokotuksille, sanoo Ollas.

– Ensimmäiset maanantait ovat olleet ruuhkaisimmat. Mutta ei ole tarvinnut kauaa jonottaa, rokotusta on joutunut odottamaan maksimissaan 15 minuuttia.