Haminassa roihusi keskiviikkoiltana maastopalo, jonka sammutustyöt jatkuvat edelleen – "Siellä on selkeä salamaniskun jälki yhdessä puussa"

Lelussa Haminassa paloi keskiviikkona maastoa. Päivystävä palomestari Antti Kosonen kertoo, että tulessa oli maastoa noin kolmenkymmenen hehtaarin alueella.

Hälytys annettiin pienestä maastopalosta varttia vaille kahden aikaan iltapäivällä. Palon kärki saatiin iltapäivän aikana kiinni, ja iltayhdeksän aikaan tilanne oli jo hallinnassa.

– Palon pesäkkeitä sammutellaan. Koetetaan saada valmiiksi ennen kuin pimenee, Kosonen kertoi yhdeksän maissa.

Sammutustyöt jatkuvat vielä torstaina, kerrotaan pelastuslaitokselta.

– Eilen on sammutettu niin pitkään kuin vain on suinkin nähnyt mitään. Palo on rajattu, se ei leviä sieltä mihinkään, mutta keskialuetta joutunee vielä tänään kastelemaan koko päivän, päivystävä palomestari Toni Kuoppamäki kertoo.

– Tällä hetkellä ei ole yhtään yksikköä paikalla. Tässä päivän mittaan menen tutustumaan kohteeseen ja alan soittelemaan joutilaita henkilöitä paikalla.

– Ei ole mitään akuuttia tehtävää. Kastellaan, kunhan tässä päivä valkenee ja ihmiset saa ladattua itsensä siihen kuntoon, että jaksaa lähteä sinne hikoilemaan.

Palo syttyi keskellä metsää etäällä tiestöstä tai sähkölinjoista. Se rajaa syttymissyytä oleellisesti.

– Siellä on selkeä salamaniskun jälki yhdessä puussa. Se on jossain kohdin sinne iskenyt, Kosonen kertoi keskiviikkona.

Savun hajua on tuntunut alueella aamusta saakka, ja se on työllistänyt myös pelastajia.

– Kuvaushelikopterillakin kävimme katsomassa, mutta mitään ei löydetty. Myöhemmin iltapäivällä näkyi jo voimakasta savunmuodostusta, Kosonen taustoittaa.

Sammutustöissä oli enimmillään yli kaksikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Henkilöstöä oli hälytetty useilta paloasemilta sekä sopimuspalokunnista. Lisäksi hätiin on hälytetty rajavartioston helikopteri.

– Kopterissa on sammutusvesisäkki, josta se pudottaa vettä ilmasta alueelle, Kosonen selvittää.

Päivitetty 3.8.2022: täydennetty ensiuutista kauttaaltaan kello 17.55. Lisätty kuvia sekä Kososen antamia kommentteja ja lisätietoja kello 21.28.

Päivitetty 4.8.2022: lisätty Kuoppamäen kommentit maastopalon tilasta kello 8.20.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka