Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljännet koronarokotukset tulevat tarjolle portaittain Kymenlaaksossa ensi viikosta alkaen – Täysi-ikäiset riskiryhmäläiset ja yli 70-vuotiaat ovat vuorossa seuraavina

Rokotuspisteiden resursseja lisätään koko ajan, lupaa Kymsoten hallintoylilääkäri Kari Kristeri.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote avaa tarjolle neljännen koronarokotuksen uusille ikäryhmille. Kohderyhmää laajennetaan portaittain kahden viikon väliajoin, selviää Kymsoten maanantaisesta tiedotteesta.

Viikon päästä maanantaina, 25. heinäkuuta, neljännen rokotteen ajanvaraus avautuu 18 vuotta täyttäneille riskiryhmäläisille sekä kaikille 70–74-vuotiaille.

Kaksi viikkoa myöhemmin, 8. elokuuta, ajan voivat varata kaikki 65 vuotta täyttäneet. 22. elokuuta alkaen neljännen rokotteen voivat hankkia kaikki 60 vuotta täyttäneet.

Vuorossa oleviin ikä- ja väestöryhmiin kuuluvat voivat hakea rokotteen myös aikaa varaamatta walk in -rokotuspisteiltä. Neljännen rokoteannoksen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Kymsoten hallintoylilääkäri Kari Kristeri kertoo tiedotteessa, että varattavat ajat tekevät kauppansa hyvin. Myös walk in -rokotukset ovat suosittuja.

– On kuitenkin vain hyvä asia, että asukkaat käyvät hakemassa kaikki heille tarjolla olevat rokotusannokset. Lisäämme resursseja rokotuspisteillemme koko ajan, Kristeri sanoo.