Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkansaarella voi eläytyä Vellamon kävelykuunnelmiin – Kadulla kävellessä voi kuvitella olevansa keisarinna tai merisotilas 200 vuotta sitten

Kuunnelmien henkilöitä tulkitsevat näyttelijät Elina Knihtilä, Elsa Saisio ja Terhi Suorlahti.

Merikeskus Vellamon uudet kävelykuunnelmat vievät kuulijan Ruotsinsalmen aikaisiin tapahtumiin. Kävelykuunnelma on kuin entisajan radiokuunnelma, jonka voi kuunnella älypuhelimella tai tabletilla.

Kolme naista ja meri -kuunnelmien aiheena on Ruotsinsalmen taisteluiden merkitys naisen elämässä. Kuunnelmia on yhteensä kolme ja jokainen niistä kertoo eri naisen tarinan.

– Kävelykuunnelman voi halutessaan kuunnella missä vain, mutta parhaimmillaan se on juuri siinä paikassa, johon se on sijoitettu, Vellamon tiedotteessa kerrotaan.

Vellamo-kanavan sivuilla on merkitty Kotkansaaren karttaan paikat, joihin tarinat liittyvät. Tarinat ovat fiktiivisiä, mutta pohjautuvat todellisiin henkilöihin.

Päähenkilöt ovat Venäjän keisarinna Katariina Suuri, merisotilaaksi pestautunut Brita Hagberg ja piika Clara Grönblad. Henkilöitä tulkitsevat näyttelijät Elina Knihtilä, Elsa Saisio ja Terhi Suorlahti.

Piika Grönbladista kertovan kuunnelman yhteydessä suositellaan kävelyä muun muassa Puistotiellä vanhan ruutikellarin ohi. Ruutikellari numero 84 on yksi harvoja Ruotsinsalmen aikaisia rakennuksia Kotkassa.

Kotkassa syntyneen Johanna Matrukan käsikirjoittamat ja ohjaamat kuunnelmat ovat kuunneltavissa Merikeskus Vellamon verkkosivuilla Vellamo-kanavalla.

– Kuunnelmieni faktat olen kerännyt kirjoista, museon julkaisemattomista tutkimuksista ja nettiarkistoista. Kaiken muun olen kuvitellut, Matruka kertoo.

– Kirjoittaessani mietin monia kysymyksiä. Millaista oli elää naisena tuona aikana? Millaista oli kaivata miestä, jonka sota vei?

Kävelykuunnelmat löytyvät osoitteesta vellamo-kanava.fi.