Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsote alkaa antaa neljänsiä koronarokotuksia uusille ikäryhmille perjantaista alkaen

Ajanvaraus neljänsiin rokotuksiin on nyt avattu ja Kymsote suosittelee ihmisille ajan varaamista netissä.

Kymenlaaksossa laajennetaan koronarokotteen neljännet annokset uusiin ikäryhmiin.

Perjantaista 8. heinäkuuta alkaen kaikki 75 vuotta täyttäneet sekä 12 vuotta täyttäneet vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt voivat ottaa neljännen rokoteannoksen, kunhan edellisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Ajanvaraus näiden ryhmien neljänsiin rokotuksiin on nyt avattu. Kymsote suosittelee käyttämään sähköistä ajanvarausta, sillä se on nopein tapa varata aika rokotukseen.

Ryhmiin kuuluvat voivat hakea neljännen annoksen välittömästi myös walk in -koronarokotuksista.

Neljättä koronarokotusannosta suositellaan edelleen myös kaikille 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään heikoille iäkkäille, hoivakodissa asuville sekä järjestetyn koti- tai omaishoidon piiriin kuuluville iäkkäille.

Kymsoten tavoitteena on laajentaa neljännet koronarokoteannokset kaikkiin 65 vuotta täyttäneisiin kymenlaaksolaisiin elokuun alkuun mennessä. Rokotteen neljättä annosta tarjotaan uusille ikäryhmille portaittain.

Ohjeet Kymsoten koronarokotusten sähköiseen ajanvaraukseen löytyvät täältä.