Avi jakoi avustuksia liikuntapaikoille Etelä-Kymenlaaksossa – Haminassa Tarmolan maankaatopaikan maisemointi viheralueeksi sai 139 900 euroa

Kaikkiaan Etelä-Kymenlaakson hankkeet saivat tukia 226 400 euroa.

Päätökset vuotuisista tuista liikuntapaikkojen rakentamiseen on jälleen tehty. Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti keskiviikkona, että Kotkan ja Haminan seudun hankkeisiin on myönnetty tukia yhteensä 226 400 euroa.

Jaossa oli kertaluonteisia avustuksia sekä liikuntapaikkarakentamiseen että luonnon virkistyskäyttöön. Ensin mainituilla rakennetaan ja korjataan helposti saavutettavia liikuntapaikkoja, jotka palvelevat kaikkia suomalaisia, viime mainituilla parannetaan ja lisätään liikkumisen mahdollisuuksia luonnossa. Tuettavat kohteet ovat käyttäjilleen maksuttomia.

Suurin potti Haminaan

Etelä-Kymenlaaksossa eniten rahaa sai Tarmolan entisen maankaatopaikan virkistyskäytön kehittäminen Haminassa. Hanke sai tukea 139 900 euroa. Noin kolmen hehtaarin suuruisesta alueesta muokataan luonnonmaisemaa jäljittelevä viheralue, jonne on suunniteltu toimintapisteitä kuntoilu- ja leikkivälinein.

Kotkassa Sunilan vanha kuntorata kunnostetaan ja avataan uudelleen. Yli 20 vuotta suljettuna olleen radan parannustöihin myönnettiin 49 700 euron tuki. Radan yhteyteen hankitaan myös liikuntavälineitä.

Pyhtään Siltakylään rakennetaan esteetön polku taukopaikkoineen ja pysäköintialueineen Kärsäjärven rantaan. Hanke sai Avin tukea 28 800 euroa.

Virolahdella Virojoen koulukeskuksen yhteyteen rakennettavan päiväkodin pihaan toteutetaan pienille lapsille suunnattu lähiliikuntapaikka, joka täydentää alueen muuta liikuntapaikkatarjontaa. Esteettömänä toteutettavaan hankkeeseen myönnettiin 8 000 euroa.

Muokattu 22.6.2022 kello 17.49: muokattu ensimmäistä kappaletta, lisätty tiedot Etelä-Kymenlaakson avustusten summasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka