Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhtääläinen Olli Ahola-Luttila jäi toiseksi Master Chef -kisan finaalissa

Hopeamenu sisälsi perunapurjokeiton, raparperikuhaa sekä vadelmasorbetista ja marengista koostuvan jälkiruuan.

Pyhtääläinen insinööri Olli Ahola-Luttila jäi toiseksi Master Chef Suomi -kilpailun finaalissa tiistaina. Voittaja oli Joensuusta kotoisin oleva opiskelija Petra Väänänen, kertoo MTV oy tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan kaksikon välinen finaalikokkaus oli tasainen. Väänänen vei finaalin pistein 77–76. Annokset tuomaroi kolmikko Helena Puolakka, Kari Aihinen ja Henri Alén.

Finaalitehtävässä kilapilijat saivat eteensä Master Chef -matkansa varrelta kootun reseptikirjan, jonka viimeiset sivut olivat vielä tyhjät. Noille sivuille kokkikaksikon oli taiottava kolmen ruokalajin menu.

Väänäsen voittoisa menu koostui kampasimpukkatartarista, sienillä täytetystä piikkikampelasta ja vaaleanpunainen geisha -nimisestä jälkiruuasta, joka sisälsi muun muassa mansikkasorbettia ja piimämantelikakkua.

Hopeasijan saavuttanut Ahola-Luttilan menu sisälsi perunapurjokeiton, raparperikuhaa sekä vadelmasorbetista ja marengista koostuvan vadelmaunelman.