Kotkan Korelassa paloi paritalo, henkilövahinkoja ei sattunut

Kotkan Korelassa paloi talo. Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta tuli puoli kuuden aikaan tiistai-iltana.

Päivystävä palomestari Toni Kuoppamäki kertoo, että palo on levinnyt hyvin vaikeasti sammutettavaan yläpohjan onteloon.

– Talossa on huopakatto ja sen päällä tiilikatto. Näiden välissä palaa. Sinne on paha päästä, Kuoppamäki toteaa.

Iltaseitsemän jälkeen tiilikattoa oltiin purkamassa, jotta ontelo saadaan sammuksiin.

Talo oli vain osaksi asuttu

Palava talo sijaitsee Koppelontiellä. Henkilövahinkoja palossa ei sattunut: asukas oli yksin kotona ja palon syttyessä ulkosalla.

Paritalon toinen puolisko on asumaton. Kuoppamäen tietojen mukaan palo sai alkunsa talon asutulta puolelta asuintiloista, josta se on levinnyt kattojen väliin. Tarkempaa syttymispaikkaa ja -syytä selvitetään poliisijohtoisesti keskiviikosta alkaen.

– Kyllä se [talo] pystyyn jää, mutta vahingot tulevat olemaan mittavat. Vesikatto on otettava pois, ja talossa on kauttaaltaan noki- ja savuvahinkoja, Kuoppamäki sanoo.

Ennen iltakahdeksaa Kymenlaakson pelastuslaitos tiedotti, että palo on saatu hallintaan. Paikalla sammutetaan yläpohjan onteloa ja kattorakenteita, ja sammutustöiden arvioidaan kestävän iltayhteentoista. Savunmuodostus on vähentynyt merkittävästi aiemmasta.

Vaaratiedote Korelaan ja Metsolaan

Alkuillan runsaan savunmuodostuksen vuoksi Hätäkeskuslaitos antoi vaaratiedotteen Korelan ja Metsolan alueille.

Väestöä kehotettiin sulkemaan ikkunat ja ilmastointi sekä välttämään liikkumista alueella. Vaara ohi -tieto annettiin puoli kymmenen aikaan illalla.

Juttua päivitetty 21.6.2022: Lisätty kello 18.50 tiedot vaaratiedotteesta. Lisätty kuva ja video palopaikalta kello 19.03. Täydennetty ensiuutista kauttaaltaan Kuoppamäen kertomilla tiedoilla kello 19.30. Lisätty pelastuslaitoksen jatkotiedotteen sisältö kello 20.02. Lisätty vaara ohi -tieto kello 23.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka