Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäisen Hevoset Bastionissa -tapahtuman kävijätavoite täyttyi komeasti – Kesän aikana selviää, saako hevostapahtuma jatkoa ensi vuonna

Tapahtumajohtaja Suvi Louhelainen ja kaupunginjohtaja Hannu Muhonen toteavat, että Haminan kaupunki sopii hyvin suuren hevostapahtuman areenaksi. Kehitettävääkin silti on, esimerkiksi opastuksessa, Louhelainen toteaa.

Haminassa viime viikolla järjestetyn ensimmäisen Hevoset Bastionissa -tapahtuman areenoilla, ohjelma-alueilla, näyttelyissä ja museoissa kävi viiden päivän aikana kaikkiaan 14 800 henkeä.

– Tavoitteenamme oli tehdä monipuolinen, hevosiin liittyvä tapahtuma ja onnistuimme siinä. Historiallinen Haminan keskusta sopii hyvin hevostapahtuman areenaksi, toteaa Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen tyytyväisenä.

Myös tapahtumajohtaja Suvi Louhelainen on tyytyväinen.

– Järjestimme yhdessä jotain sellaista, mitä ei ole koskaan aiemmin nähty. Samassa tapahtumassa oli esillä koko hevosurheilu ratsastuksesta, raveihin ja hevosten kasvatukseen.

Uudet ideat ovat tervetulleita

Louhelainen kertoo saaneensa tapahtumasta paljon positiivista palautetta.

– Järjestimme tapahtuman nyt ensimmäisen kerran ja kehitettävääkin tottakai on. Seuraavalla kerralla voisimme esimerkiksi parantaa tapahtuman järjestelyihin liittyviä opastuksia. Ja uudet ideat, huomiot ja toiveet ovat tervetulleita.

Eniten Louhelaiselle on kehuttu tapahtuman tunnelmaa.

– Kilpailijoilta ja kävijöiltä tullut palaute on ollut positiivista ja eniten sitä on tullut tapahtuman tunnelmasta. Se oli kuulemma kansainvälinen ja miljöö oli kuin olisimme olleet Keski-Euroopassa.

Saako tapahtuma jatkoa?

Sekä Louhelainen että Muhonen toivovat, että tapahtuma järjestetään Haminassa uudelleen.

– Odotan tapahtumalle jatkoa todella toiveikkaana. Käymme läpi saamamme palautteen. Kaupunki päättää aikanaan, järjestetäänkö tapahtuma uudelleen, toteaa Louhelainen.

– Toivon, että tapahtuma saa jatkoa. Meidän on nyt tärkeää saada palautetta ihmisiltä ja tapahtuman järjestämisessä mukana olleilta yhteistyökumppaneilta. Oliko tapahtuma kokonaisuutena hyvä? Haluavatko ihmiset olla mukana sen järjestämisessä uudelleen? Kesän aikana tai viimeistään alkusyksystä päätämme, järjestetäänkö tapahtuma uudelleen, kertoo Muhonen.