Autoilija töytäisi poikaa suojatiellä Kotkassa keskiviikkona – Poika kiidätettiin sairaalaan, mutta selvisi vähillä vammoilla

Kuljettaja ei ollut huomannut nuorta jalankulkijaa. Tilanteessa oli ainekset pahempaankin, arvioi vanhempi konstaapeli Jarkko Tommila Kaakkois-Suomen poliisista.

Auton kuljettaja töytäisi suojatietä ylittänyttä lasta Kotkan Katariinassa keskiviikkoiltapäivänä. Asian vahvistaa Kymen Sanomille vanhempi konstaapeli Jarkko Tommila Kaakkois-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.

Tapaus sattui Katariinan uimahallin edustalla Kuusisenkadun ja Puistotien risteyksessä puoli neljän aikaan iltapäivällä. Vakavia loukkaantumisia ei Tommilan mukaan kaikeksi onneksi sattunut.

– Poika kuitenkin kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan tarkistettavaksi, Tommila kertoo.

Autoilija tuli tilanteeseen Kuusisentieltä ja oli kääntymässä vasemmalle kohti Puistotietä. Pieni poika oli ylittämässä suojatietä jalan, eikä kuljettaja Tommilan mukaan ollut huomannut tätä.

– Ei tässä vielä oteta syyllisyyksiin kantaa, mutta lähtökohtaisesti kun jalankulkija on suojatiellä, niin sitä pitää väistää. Tämä on lähtökohta. Tutkinta selvittää, onko syytä epäillä rikoksista, muotoilee Tommila.

Auton nopeus oli tilanteessa vähäinen, mikä rajasi vahinkoja selvästi.

– Tärkeintä tässä oli, että poika selvisi lievin vammoin. Tässä oli ainekset pahempaan, Tommila toteaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka