Tämän vuoden Kotka-palkinto myönnettiin kirjailija Jari Järvelälle – "Kotka on hyvällä tavalla hullu"

Jari Järvelän Aino-teos on tuonut hänen tuotantonsa entistä lähemmäs Kotkaa, toteaa Kotkan kaupungin yhteyspäällikkö Kari Makkonen. Järvelän mielestä Kotka on hyvä kaupunki kirjailijalle.

Kotkan kaupunginhallitus on myöntänyt tämänvuotisen Kotka-palkinnon kirjailija Jari Järvelälle. Palkinto annettiin Järvelälle perjantaina Kotka-päivän tilaisuuden yhteydessä Karhulan torilla.

Kotkan kaupungin yhteyspäällikkö Kari Makkonen kertoo, että Järvelä valittiin palkinnon saajaksi, koska hän on yksi menestyneimmistä suomalaisista kirjailijoista.

– Valinta ei ollut vaikea. Järvelän Aino-teos on tuonut hänen tuotantonsa entistä lähemmäs Kotkaa, vaikka hänen muussakin tuotannossaan on yhteyksiä kaupunkiimme. Nyt oli oikea hetki ehdottaa häntä palkinnon saajaksi ja valinta oli yksimielinen.

Kotka-palkinto myönnetään tunnustukseksi henkilölle tai yhteisölle, joka erityisen ansiokkaalla teollaan tai toiminnallaan on kunnostautunut lähimmäisten tai yleensä yhteiskunnan hyväksi, kerrotaan tiedotteessa.

Järvelä on saanut monia kirjallisuuspalkintoja sekä ollut ehdolla useiden palkintojen saajaksi.

– Hän on erittäin arvostettu kirjailija.

"Kotka on hyvä kaupunki kirjailijalle"

Jari Järvelä on ilahtunut saamastaan palkinnosta.

– Tämä tuntuu hienolta. Tunnen itseni tänään hyvin kotkalaiseksi, sanoo mies.

Järvelä toteaa, että Kotka on hyvä kaupunki kirjailijalle.

– Kotka on sellainen kulttuurien sulatusuuni, värikäs ja rosoinen ja hyvällä tavalla hullu, kuvailee Helsingissä syntynyt kirjailija ja jatkaa:

– Vanhoissa kauppakaupungeissa meren rannalla on ollut kansainvälinen meininki, mutta toisaalta on toivottu, että kaikki pysyisi ennallaan. Ihmisissä on kaksi puolta. Kotkassa osataan avata silmät ja katsoa horisonttiin. Kaupunki, jota pidettiin ennen satama- ja teollisuuskaupunkina, on nyt myös kulttuuri- ja puistokaupunki.

Perehdyttyään perusteellisesti Aino ja Alvar Aallon elämään, Järvelä tietää, että myös he näkivät Kotkassa jotakin ainutlaatuista.

– Sunila oli Aalloille ainoa paikka, jossa he pystyivät toteuttamaan haaveensa italialaistyyppisestä, valkoisesta ja rinteille rakennetusta ihannekaupungistaan. Nyt monet Aalto-tuntijat ovat kiinnostuneet siitä.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka