Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkan kaupunki aloitti hiekoitussepelin poistamisen – "Kun pääväylät saadaan hoidettua, siirrymme asuntokaduille ja yritämme toimia mahdollisimman nopeasti"

Kaupunki minimoi pölyhaittaa kastelemalla puhdistettavat kohteet laimealla suolaliuoksella.

Kotkan kaupunki on aloittanut hiekoitussepelin koneellisen poistamisen.

– Poistaminen on lähtenyt ihan vauhdikkaasti käyntiin. Tällä viikolla saamme kaikki pitkät pyörätiet hoidettua kuntoon, kertoo Kotkan kaupungin kunnossapitomestari Kimmo Sved.

Lisäksi hiekoitussepeliä on jo poistettu muun muassa Kotkan ja Karhulan toreilta, ja linja-autoasemien tonteilta.

– Kun pääväylät saadaan hoidettua, siirrymme asuntokaduille ja yritämme toimia mahdollisimman nopeasti. Meillä on kaikki kalusto värvätty tähän asiaan ihan sen takia, koska tiedämme pölyn haittavaikutukset. Yritämme minimoida ne muun muassa kastelulla.

Kaupunki kastelee puhdistettavat kohteet laimealla suolaliuoksella.

Tilapäisiä pysäköintikieltoja keskusta-alueilla

Tänä vuonna kevät on alkanut joitakin viikkoja myöhemmin kuin yleensä.

– Olemme myöhemmässä aikataulussa normaalitalveen verrattuna, koska lunta oli niin paljon. Se ei ollut ehtinyt sulaa vielä joka paikasta. Yöpakkasia on jatkunut viime viikkoonkin asti, sanoo Sved.

Hiekanpoistotöiden vuoksi keskusta-alueilla joudutaan todennäköisesti käyttämään tilapäisiä pysäköintikieltoja.

– Toivomme, että niitä noudatettaisiin. Se on kaikkien etu ja saamme kyseisiltä alueilta hiekoitussepelit mahdollisimman nopeasti pois.

Pölyhaittojen vähentämiseksi asukkaat voivat itsekin poistaa hiekoitushiekkaa ajoradoilta ja kevyen liikenteen väyliltä.

Valmista toukokuun loppuun mennessä

Hiekanpoistotyön arvioitu kesto on 4–6 viikkoa. Yöpakkaset sekä ylityö- ja vuoronvaihtokiellot voivat aiheuttaa työhön viivästyksiä.

– Olemme perinteisesti tehneet yötöinä keskusta-alueita ja vilkkaasti liikennöityjä sisääntuloteitä. Ainakaan toistaiseksi emme pysty sitä tekemään, kertoo Sved.

Svedin mukaan tavoitteena on joka tapauksessa saada työ valmiiksi toukokuun loppuun mennessä.