Tehyn ja Superin lakko koskee Kymsotessa erikoissairaanhoitoa – Lue tästä, mihin keskiviikkona alkavaksi kaavailtu lakko vaikuttaa

Jos hoitajajärjestöjen Tehyn ja Superin lakko toteutuu, se koskee Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä erikoissairaanhoidossa työskenteleviä hoitajia. Lakon ulkopuolelle jäävät vanhuspalvelut ja perusterveydenhuolto.

Kymsote kertoo tiedotteessaan, että hoitajien lakkoon varaudutaan siirtämällä vastaanottoaikoja ja leikkauksia. Lakon on ilmoitettu alkavan keskiviikkona 20. huhtikuuta kello kuudelta.

Kymsotessa lakko vaikuttaa ensihoitoon, päivystykseen ja erikoisalojen vastaanottoihin sekä Kymenlaakson keskussairaalassa että Pohjois-Kymen sairaalassa.

Lisäksi Kymenlaakson keskussairaalassa se vaikuttaa osastohoitoon ja kuntoutukseen.

Peruutusviesti voi tulla äkkiä

Mikäli lakko toteutuu, Kymsote kertoo tiedotteessa peruvansa kiireettömiä leikkauksia ja erikoissairaanhoidon poliklinikoiden vastaanottoaikoja. Asiakkaille lähetetään tekstiviesti perutusta ajasta.

Uusi leikkaus- tai vastaanottoaika ilmoitetaan asiakkaalle, kun lakko päättyy. Neuvottelujen aikataulujen takia tieto vastaanottoajan tai leikkauksen peruutuksesta voi tulla asiakkaalle vasta edellisenä päivänä lyhyellä varoitusajalla.

Tekstiviestiperuutusten lisäksi ajan perumisesta voidaan soittaa asiakkaalle. Soitot tulevat 05 660-alkuisesta numerosta tai tuntemattomasta numerosta.

Kymsoten erikoissairaanhoidon palveluista pyritään turvaamaan lakon aikana suojelutyöllä potilaiden hengen turvaamiseksi ja pysyvän vakavan vammautumisen estämiseksi päivystyksellinen ja kiireellinen hoito.

Lakolla voi olla vaikutuksia perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon ajanvaraukseen. Ajanvarauspalveluita tuottava Kaiku24 kuuluu lakkovaroituksen piiriin.

Kymsote lupaa tiedottaa lisää lakon vaikutuksista palveluihin, jos lakko toteutuu.

Husin lakko vaikuttaa Kymsoten palveluihin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus vastaa Kymsoten alueella näytteenotto- ja kuvantamispalveluista. Husin palveluita koskeva lakko alkoi 1. huhtikuuta ja päättyy pitkänäperjantaina kello kuudelta.

Husin lakko on sulkenut Kymenlaakson näytteenottopisteitä. Vain Kymenlaakson keskussairaalan ja Pohjois-Kymen sairaalan laboratoriot sekä Karhulan ja Marjoniemen terveysasemien näytteenottopisteet ovat toimineet lakon aikana.

Lakko on vaikuttanut myös kuvantamisen ja röntgenin palveluihin Kymsoten alueella.

Hus kuuluu myös keskiviikona 20. huhtikuuta alkavaksi ilmoitetun lakon piiriin. Mikäli lakko toteutuu, vaikutukset näytteenoton ja kuvantamisen palveluihin jatkuvat pääsiäisen jälkeen.

Lakkovaiheiden välissä pääsiäisenä 15.–18. huhtikuuta Kymenlaakson keskussairaalan ja Pohjois-Kymen sairaalan laboratoriot toimivat normaalisti.

Tiistaina 19. huhtikuuta sairaalalaboratoriot ja terveyskeskuksissa olevat näytteenottopisteet toimivat aiempien aukioloaikojensa mukaan normaalisti.

Huslabin koronanäytteenottopisteet Haminassa, Kouvolan terveysasemalla Marjoniemessä ja Kymenlaakson keskussairaalassa ovat suljettuina 19. huhtikuuta. Koronanäytteitä ottavat Pihlajalinna Kouvolassa ja 9Lives Kotkassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka