Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistuvaan budjetointiin tänä vuonna 100 000 euroa Haminassa – Ensin kaupunkilaiset ideoivat, sitten äänestävät

Ideointi hyvinvointia edistäviin hankkeisiin eri puolilla Haminaa on avattu. Kaupunkilaiset saavat jättää ideoitaan 2. toukokuuta asti verkossa tai kirjallisesti pääkirjaston, Ruissalon kirjaston ja Linnoituksen uimahallin vastauspisteillä.

Hamina on jaettu viiteen alueeseen, josta jokaisen kehittämiseen on varattu 20 000 euroa. Kehittämisehdotukset voivat kaupungin mukaan koskea esimerkiksi omaan elinpiiriin kohdistuvia parannuksia, uusia palveluita, innovaatioita ja tapahtumia. Erityistä huomiota kiinnitetään hyvinvoinnin edistämiseen.

Kun ideointijakso päättyy, kaupungin edustajat käsittelevät ideat ja valitsevat esitykset seuraavaan vaiheeseen. Haminalaiset saavat myöhemmin keväällä äänestää ehdotetuista kehittämiskohteista suosikkinsa. Kohteet toteutetaan tämän vuoden aikana.

Osallistuva budjetointi alkoi Haminassa vuonna 2019. Sen avulla on kehitetty ainakin Tompurinmäen leikkipaikkaa ja Kesäpuistoa.